Beograd: Na petlju "Radnička" samo ko mora

21.08.2013. | Novosti

Neprekidnom smenom radnika na izgradnji petlje kraj Mosta na Adi, Radnička ulica zaista opravdava svoje ime ovog leta, a za vikend počinje asfaltiranje 300 metara njene tri saobraćajne trake u pravcu Banovog brda i Obrenovca. Nove izmene saobraćaja na toj deonici najavljene su za 23. avgust, od 22 sata, koje će trajati do ponedeljka u 16 časova.

Prolaz vozila biće moguć samo južnim vijaduktom, i to po jedna traka za svaki smer, pa treba zaobići ovu deonicu u što širem luku zbog mogućih zastoja u saobraćaju. Pristup Mostu na Adi sa petlje "Radnička" biće zatvoren za saobraćaj, kao i silazak u Radničku, a prelaz sa Novog Beograda moguć je samo sa petlje "Hipodrom".

- Više od 130 radnika već je završilo pripremne radove na delu bez saobraćaja, gde su već postavljeni i ivičnjaci za ovaj deo Radničke ulice. Od ponedeljka ujutro vozači u pravcu ka Obrenovcu će moći ponovo da koriste Radničku ulicu, kao i rampe sa kružnog toka i Mosta na Adi – kažu nam iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda.

Istovremeno radovi na izgradnji drugog, severnog vijadukta teku po planu. Preostalo je da se završe još tri polja betonske konstrukcije, što će biti gotovo početkom septembra, a zatim će uslediti i priprema za asfaltiranje. Dužina od 310 metara sa tri saobraćajne trake služiće za kretanje iz centra grada u smeru ka Banovom brdu i Obrenovcu. U toku je i izgradnja potpornog zida u Bulevaru vojvode Mišića, neposredno uz tramvajsku prugu, kao i stepenište i liftovi koji sa obe strane povezuju petlju "Radnička".

Svi radovi gotovi do kraja 2013.

Konačan završetak radova na petlji "Radnička" i dalje je planiran za kraj ove godine, a do tada vozila će se kretati kružnim tokom i rampama, kao i Radničkom ulicom i Bulevarom vojvode Mišića u sva četiri pravca – ka Obrenovcu, Novom Beogradu, Banovom brdu i ka centru grada. Za slobodno odvijanje pešačkog i biciklističkog saobraćaja biće izgrađen dovoljan broj liftova, stepeništa, trotoara i staza.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...