Beograd: Na petlju "Radnička" samo ko mora

21.08.2013. | Novosti

Neprekidnom smenom radnika na izgradnji petlje kraj Mosta na Adi, Radnička ulica zaista opravdava svoje ime ovog leta, a za vikend počinje asfaltiranje 300 metara njene tri saobraćajne trake u pravcu Banovog brda i Obrenovca. Nove izmene saobraćaja na toj deonici najavljene su za 23. avgust, od 22 sata, koje će trajati do ponedeljka u 16 časova.

Prolaz vozila biće moguć samo južnim vijaduktom, i to po jedna traka za svaki smer, pa treba zaobići ovu deonicu u što širem luku zbog mogućih zastoja u saobraćaju. Pristup Mostu na Adi sa petlje "Radnička" biće zatvoren za saobraćaj, kao i silazak u Radničku, a prelaz sa Novog Beograda moguć je samo sa petlje "Hipodrom".

- Više od 130 radnika već je završilo pripremne radove na delu bez saobraćaja, gde su već postavljeni i ivičnjaci za ovaj deo Radničke ulice. Od ponedeljka ujutro vozači u pravcu ka Obrenovcu će moći ponovo da koriste Radničku ulicu, kao i rampe sa kružnog toka i Mosta na Adi – kažu nam iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda.

Istovremeno radovi na izgradnji drugog, severnog vijadukta teku po planu. Preostalo je da se završe još tri polja betonske konstrukcije, što će biti gotovo početkom septembra, a zatim će uslediti i priprema za asfaltiranje. Dužina od 310 metara sa tri saobraćajne trake služiće za kretanje iz centra grada u smeru ka Banovom brdu i Obrenovcu. U toku je i izgradnja potpornog zida u Bulevaru vojvode Mišića, neposredno uz tramvajsku prugu, kao i stepenište i liftovi koji sa obe strane povezuju petlju "Radnička".

Svi radovi gotovi do kraja 2013.

Konačan završetak radova na petlji "Radnička" i dalje je planiran za kraj ove godine, a do tada vozila će se kretati kružnim tokom i rampama, kao i Radničkom ulicom i Bulevarom vojvode Mišića u sva četiri pravca – ka Obrenovcu, Novom Beogradu, Banovom brdu i ka centru grada. Za slobodno odvijanje pešačkog i biciklističkog saobraćaja biće izgrađen dovoljan broj liftova, stepeništa, trotoara i staza.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...