PRIJAVA-468X60-BANNER

Kragujevac : "Niskogradnji" preti stečaj

20.08.2013. | Novosti

Ako neprekidna blokada računa "Niskogradnje" potraje do početka oktobra, preduzeće će zbog neprekidnog trajanja ovog procesa od godinu dana otići u – stečaj. Grad je udomio skoro 90 odsto radnika u javnim i JKP preduzećima, a čaršijom bruje priče po kojima firmu s vrednom mehanizacijom, neko želi da kupi po maloj ceni. Kažu, lokalni tajkuni.

Sindikalni problem od oko 250 radnika, koji su ostali bez posla, skoro da su rešili čelnici grada. Oko 120 zaposlenih je posao nastavilo u "Čistoći", dok je njih tridesetak angažovano na takozvanoj signalizaciji u "Parking servisu". Još skoro njih toliko steklo je jedan uslov za odlazak u penziju. Od toga je dvadesetak tražilo da dobrovoljno napuste firmu, uz odgovarajući socijalni program, dok su ostali angažovani u "Zelenilu", "Vodovodu", Javnom stambenom preduzeću... Status nije rešilo još dvadesetak režijskih radnika.

Prema rečima Zorana Jovanovića, člana Gradskog veća za komunalnu privredu, najveći problem je predstavljao dug Grada prema ovom preduzeću od oko 400 miliona dinara. Centralna šumadijska opština je veći deo uplatila, ali se očekuje da to urade i ostali dužnici.

- Činimo sve što je u našoj moći da u ovom preduzeću ne dođe do stečaja, ali ne isključujemo mogućnost da i do toga dođe - ističe Jovanović. - Reagovali smo vrlo operativno i posao "Niskogradnje" poverili "Čistoći" i "Parking servisu".

Cilj

- Naš osnovni cilj je da za sve zaposlene u "Niskogradnji" nađemo adekvatno radno mesto, kao i da pomognemo da opstanu u poslu – rekao je Jovanović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;