INFONET-468X60-BANNER

Bolji put preko Tresibabe

12.08.2013. | RTS

Put Knjaževac-Niš jedan od najopterećenijih pravaca u istočnoj Srbiji. Novi sloj asfalta postavlja se na više deonica na usponu uz Tresibabu sa knjaževačke strane, ukupne dužine oko 5 kilometara. Biće takođe obnovljene i horizontalna i vertikalna signalizacija, kao i zaštitne elastične ograde duž puta.

Radove izvodi Preduzeće za puteve Zaječar i, prema planu, trebalo bi da budu završeni do sredine avgusta. Tada će, prema rečima Ace Tričkovića, glavnog inženjera u sektoru za održavanje JP Putevi Srbije, vožnja tim delom državnog puta Knjaževac-Niš biti mnogo lakša i bezbednija.

Uprkos visokim temperaturama ekipe Preduzeća za puteve posao obavljaju bez većih problema, kaže Radiša Žikić, vozač valjka u PZP Zaječar Štrabag:

"Radimo koliko možemo s obzirom na vremenske prilike. Pravimo česte pauze i uspevamo da ispunimo plan."

Vođa ekipe zaječarskih putara Dragoš Jeremić kao zanimljivost ističe da tropske vrućine koje ne pogoduju ni ljudima ni mehanizaciji pružaju idealne su uslove za dobijanje najkvalitenijeg asfaltnog sloja zbog sporijeg hlađenja mase koja se nanosi na podlogu. Za vreme trajanja radova, saobraćaj neće biti obustavljen. Vozila će se od 8 do 20 časova na deonicama gde se radi naizmenično propuštati uz zadržavanje od desetak minuta, pa putari poručuju vozačima da poštuju postavljenu signalizaciju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;