Polovinom avgusta sve udarne rupe postaće prošlost

06.08.2013. | Dnevnik

U opštini Pećinci su u toku radovi na letnjem održavanju puteva. Završeno je košenje oko puteva i u toku je asfaltiranje, a po rečima Branke Đakovački, iz Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, opština Pećinci je jedina od 35 vojvođanskih opština koja je počela sa asfaltiranjem.

- Veoma sam zadovoljna kako rade izvođači, prvenstveno se to odnosi na saniranje udarnih rupa na putu Prhovo-Šimanovci. Na putu Popinci-Kupinovo završeno je košenje i sanirane su samo velike udarne rupe – rekla je Branka Đakovački.

Kako smo saznali od savetnice za saobraćaj predsednika opštine Jelene Antić, u pećinačkoj opštini je postupak sprovođenja javne nabavke i uvođenja u posao izvođača radova i nadzora protekao bez ikakvih problema.

- Upravo to je razlog što smo najdalje odmakli sa radovima na letnjem održavanju puteva od svih vojvođanskih opština. Bez obzira na to koliko i građani i mi iz lokalne samouprave želeli da radovi teku brže, moramo biti svesni da se radovi zapravo najbrže odvijaju upravo u našoj opštini. Krpljenje udarnih rupa na svim deonicama će biti završeno u narednih desetak do petnaest dana, a do kraja avgusta će biti završeno i obeležavanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije – najavila je Jelena Antić.

Ove godine će horizontalna signalizacija u zonama svih škola  biti pojačana pre nego što učenici pođu u školu, a u zonama pet škola biće postavljeni ležeći policajci i zaštitne ograde. Do novembra će se raditi i na postavljanju odbojnih ograda i denivelaciji bankina.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...