INFONET-468X60-BANNER

Mrkonjić: Pronađen strani investitor za luku Apatin

24.06.2013. | RTV

Realizacija projekta gradnje moderne luke u Apatinu na Dunavu mogla bi da počne već do kraja leta, s obzirom da je pronađen strani investitor, izjavio je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

Ministar je rekao da su nedavnom ratifikacijom Strazburške konvencije za vodni saobraćaj stvoreni uslovi za strana ulaganja u srpske luke i da će apatinska luka prva dobiti stanog investitora. Mrkonjić nije želeo da precizira o kom investitoru je reč navodeći da je još rano o tome govoriti.

On je rekao da se Strazburškom konvencijom uvode evropski standardi u vodni saobraćaj Srbije, što će privući strane firme da investiraju u 11 luka u zemlji, od kojih je devet međunarodnih na Dunavu.

Prema nekim ranijim procenama, u izgradnju moderne apatinske luke potrebno je uložiti oko 20 miliona evra, a projekat bi mogao da se realizuje javno - privatnim partnerstvom.

EU predvidela oko 300 miliona evra za ulaganja u luke na Dunavu

Mrkonjić je istakao da reka Dunav ima izuzetan značaj za Srbiju, s obzirom da je EU predvidela oko 300 miliona evra za ulaganja u luke na toj reci. On je kazao da se mnogi saobraćajni projekti realizuju u našoj zemlji uprkos svetskoj ekonomskoj krizi i da, na primer, "Svetska banka u Srbiji često hvali napredak radova na putnom Koridoru 10, iako se u našoj javnosti ne vidi činjenica koliko je gradilišta otvoreno, dok svuda u svetu vlada recesija u tom sektoru".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;