Utrošeno 11,7 miliona dinara - završena prva faza uređenja sale za sednice Skupštine Vojvodine

10.06.2009. | Danas

Služba za opšte i zajedničke poslove pokrajinskih organa završila je prvu fazu uređenja sale za sednice Skupštine Vojvodine, koja je renovirana zbog 16. samita šefova država centralne i jugoistočne Evrope, koji će biti održan od 18. do 21. juna u Novom Sadu.

Pored sale, uređen je i parking ispred zgrada Skupštine i Izvršnog veća Vojvodine. Rekonstrukcijom su obuhvaćene i svečana sala u Gradskoj kući i Titovi saloni na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Za demontažu i reparaciju postojećeg nameštaja i nabavku novog potpisan je ugovor sa kompanijom "Ktitor" iz Beograda, u vrednosti od 7 miliona dinara. Kompanija "Tarkett" iz Bačke Palanke zadužena je za kupovinu i postavljanje podnih obloga u vrednosti od 610.000 dinara, a preduzeće "Inženjering Vještica" iz Novog Sada za nabavku i montažu jarbola, stonih držača za zastavice i tepih staza u vrednosti od 1,45 miliona dinara. Preduzeće "Bob" iz Novog Sada radilo je elektroinstalacije i novu rasvetu u vrednosti od 1,33 miliona dinara, od firme "Poslovna žena" iz Beograda nabavljene su zastave u vrednosti od 454.680 dinara, a preduzeće "Sincom" iz Novog Sada Skupštini Vojvodine iznajmilo je opremu za audio i video snimanje i prevođenje u vrednosti 808.000 dinara.

Ukupna vrednost svih obavljenih radova na uređenju sale za sednice Skupštine Vojvodine je blizu 11,7 miliona dinara. Kako je najavljeno, druga faza uređenja od počeće u drugoj polovini godine ukoliko u pokrajinskom budžetu bude sredstava.

U toj fazi trebalo da bude ugrađen sistem za elektronsko glasanje na sednicama Skupštine i nabavljene nove kabine za prevođenje na jezicima čija je službena upotreba utvrđena statutom Vojvodine.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Aleksandra 16.05.2021.
Gde mogu i kada da se prijavim za zamenu st...
Boki 16.05.2021.
Kako se i gde prijaviti?
Vesna 12.05.2021.
Kako se prijavljuje na subvenciju za zamenu...
Jovana 12.05.2021.
Gde mogu da se prijavim za promenu stolarij...
Miomir Mijić 10.05.2021.
Neki od tih čuvenih svetskih arhitekata su ...