SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Eksproprijacija zemljišta za obilaznicu nije počela

08.06.2009. | eKapija

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da još ne postoje uslovi za eksproprijaciju zemljišta za izgradnju deonice beogradske obilaznice od Batajnice do Dobanovaca.

Kako se navodi u saopštenju, pre otkupa zemljišta od vlasnika potrebno je da katastri u Zemunu i Surčinu sprovedu postupak "cepanja" parcela preko kojih će se graditi obilaznica.

Nakon toga, ističe se, Vlada Srbije bi trebalo da donese rešenje o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju na toj deonici, a zatim i da se obezbedi novac za taj posao.

- Tek nakon ispunjenja sva tri navedena uslova "Putevi Srbije" će, kao korisnik eksproprijacije, pokrenuti i sprovesti postupak zajedno sa imovinsko-pravnim službama u opštinama kroz koje će se graditi ta deonica - navodi se u saopštenju.

Na svim deonicama na kojima su se stekli preduslovi za pokretanje postupka eksproprijacije, "Putevi Srbije" je uspešno privode kraju, ističe se i precizira da je reč o deonicama na dva kraka "Koridora 10", južno i istočno od Niša, u ukupnoj dužini od gotovo 50 km.

U postupku eksproprijacije, koji se sprovodi po Zakonu o eksproprijaciji, ne postoji mogućnost da bilo ko ucenjuje državu nerealnim zahtevima, a država u tom postupku ne pregovara ni sa kim, naveli su "Putevi Srbije".

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;