INFONET-468X60-BANNER

Puzović: Odobreno 38 projekata zaštite životne sredine

09.05.2013. | RTV

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Slobodan Puzović izjavio je danas da je odobreno 38 projekata, koji će promovisati zaštitu životne sredine u okviru konkursa koje je Sekretarijat raspisao povodom dodele bespovratnih sredstava iz budžeta AP Vojvodine za realizaciju projektnih aktivnosti udruženja građana u 2013. godini.

Puzović je na konferenciji za novinare istakao da je interesovanje civilnog sektora bilo izuzetno veliko i pored toga što su sredstva namenjena za ove aktivnosti bila skromna.

"Sredstva namenjena za realizaciju tih 38 projekata iznose dva miliona dinara, a konkurisalo je ukupno 195 organizacija sa 196 projekata", rekao je Puzović, navodeći da je na konkursu učestvovalo 115 udruženja iz Bačke, 64 iz Banata i 16 iz Srema.

On je istakao da je u proseku po projektu je deljeno, kako je kazao, skromnih 50.000 do 60.000 dinara, jer je stav Sekretarijata bio da se pruži podrška što većem broju udruženja.

Preko ovog konkursa, odobreno je i 28 projekata iz oblasti arhitekture, urbanizma i graditeljstva. Radi se o projektima koji će promovisati urbano, arhitektonsko i graditeljsko nasleđe, princip pristupačnosti, univerzalnog dizajna, energetske efikasnosti i upotrebu obnovljivih izvora energije.

Ukupna vrednost bespovratnih sredstava za projekte iz te oblasti iznosi 2,8 miliona dinara, a konkurisala su 32 udruženja građana sa ukupno 333 projekata. Na konkursu je podržano 80 odsto projekata sa oko 100.000 dinara po projektu.

"Veliko interesovanje civilnog sektora govori u prilog činjenici koliko je ovaj sektor snažan u Vojvodini", rekao je Puzović, dodajući da su najveće interesovanje predstavnici udruženja građana pokazali za oblast zaštite životne sredine.

Sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, po Puzovićevim rečima odobrio je projekte, koji će promovisati zaštitu životne sredine i konkretne aktivnosti u oblasti zaštite prirodnih vrednosti, očuvanja i unapređenja biodiverziteta, kao i programe edukacije i podizanja svesti javnosti na teritoriji AP Vojvodine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;