INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Predstavljen nacrt idejnog projekta za izgradnju kanalizacione mreže na teritoriji Stare Pazove

17.04.2013. | E-kapija

Kao odgovor na veliku potrebu za izgradnju kanalizacione mreže na teritoriji svoje opštine, uprava Opštine Stara Pazova i uprava Direkcije za izgradnju, u saradnji sa stručnjacima kompanije "Finet inženjering", pripremile su nacrt idejnog projekta koji će obuhvatiti svih devet naselja opštine. U pitanju je opsežan projekat za čiju je realizaciju, prema sadašnjim procenama potreban period od četiri do pet godina, a ukupna investicija iznosiće oko 30 miliona evra.

Projekat će podrazumevati objedinjavanje kompletne kanalizacione mreže u odnosu na jedan centralni prečistač. U pitanju je izgradnja mreže kanala i kolektivnih pravaca ukupne dužine oko 230 km. Nacrt obezbeđuje detaljan uvid u presek trenutne situacije kanalizacione mreže, odnosno uvid u sve što je do sada urađeno i šta je neophodno uraditi na celoj teritoriji opštine. Zahvaljujući inicijativi rukovodstava Opštine i Direkcije projekat će podrazumevati i naselja koja u prethodnom periodu nisu bila planirana za izradu kanalizacione mreže. Takođe, projektom će biti obuhvaćena svaka kuća, postojeća ulica, novoprojektovana naselja, centri i objekti.

- Kao što smo i obećali, planiramo izradu kanalizacione mreže za sva mesta. Kako bi ubrzali proces realizacije mi smo već u kontaktu sa potencijalnim investitorima za koncesiju, a naša namera je da za ovaj projekat zadužimo investitore po najpovoljnijim uslovima, koji su u mogućnosti da na najadekvatniji način realizuju obuhvatan i veoma zahtevan proces izgradnje kanalizacione mreže. Dodatno bih napomenuo da ćemo deo kanalizacije u Novoj Pazovi, kako smo nedavno najavili, uraditi narednih meseci od sredstava koje smo za tu namenu dobili od Ministarstva građevinarstva i urbanizma – istakao je Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova.

Ceo projekat će se finansirati kroz program javno-privatnog partnerstva bez zaduživanja opštine sa manjim učešćem građana.

- Sa ovakvom kapitalnom investicijom ostvarujemo još jedan cilj, a to je jačanje lokalne ekonomije i naših privrednika, koji će biti angažovani u samu realizaciju projekta, naročito u sferi proizvodnje cevnog materijala, betonskih elemenata i transpotnih usluga – zaključio je Goran Savić, pomoćnik predsednika Opštine za ekonomski razvoj i strateški marketing.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;