INFONET-468X60-BANNER

Kinezi žele da grade dve male hidrocentrale na Zapadnoj Moravi

29.03.2013. | E-kapija

Kineska kompanija "China International Water&Electric" želi da investira u izgradnju dve male hidroelektrane na Zapadnoj Moravi, saopšteno je juče iz kabineta predsednika opštine Trstenik Miroslava Aleksića.

Posle sastanka sa predstavnicima kineske kompanije, Aleksić je izjavio da se radi o lokacijama za izgradnju većih hidroelektrana, koje nisu obuhvaćene javnim pozivom Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

- Kineska kompanija je videla svoju šansu i došli su da pregovaraju sa nama o toj investiciji - rekao je Aleksić.

- Lokalna samouprava je u potpunosti spremna da podrži jedan ovakav projekat, uz saglasnost i dogovore sa resornim ministarstvima - naglasio je predsednik opštine.

Direktor kineske kompanije za jugoistočnu Evropu Džang Džing izjavio je posle sastanka sa Aleksićem i zamenikom predsednika opštine Radomirom Milunovićem da je veoma zadovoljan tokom razgovora u kome je dobio iscrpne informacije o projektu, izrazivši nadu da će se vrlo brzo postići konkretni dogovori.

Tokom prvog susreta dogovoreno je da predstavnici kineske kompanije upoznaju nadležna ministarstva sa njihovim planovima i da se u narednom periodu intenziviraju kontakti i razgovori zaintresovanih strana.

U saopštenju se navodi i da je bilo reči o mogućnostima ulaganja u putnu i komunalnu infrastrukturu.

Kineska kompanija "China International Water&Electric" jedan je od najpoznatijih svetskih investitora u hidroelektrane i sisteme za prečišćavanje otpadnih voda.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;