Nastavak izgradnje metro stanice "Moskva"

27.03.2013. | E-kapija

Kompanija "Inter-kop construction" ponovo je danas izabrana za glavnog podizvođača radova na metro stanici "Moskva", u kazahstanskom gradu Alma Ati, na tenderu koji je raspisao generalni izvođač "Almatymetrokurilis", što predstavlja nastavak saradnje na tom projektu, saopštio je šabački "Inter-kop".

Uz podsećanje da je prvi podizvođački ugovor za izvođenje radova, potpisan sa generalnim izvođačem u februaru prošle godine, podrazumevao izgradnju prve metro-linije u tom gradu, u saopštenju srpske kompanije "Inter-kop" navodi se da nastavak saradnje uključuje radove na iskopu temeljne jame, podgradu kosina i armirano-betonsku konstrukciju.

Deo radova će se izvoditi prema aneksu ugovora iz 2012. godine, kojim su za te radove generalnom izvođaču dodeljena sredstva u iznosu oko 17,5 miliona evra.

Betonski radovi će se izvoditi prema novom ugovoru i budžetu za 2013. godinu, za šta je odobrena ista suma novca pa će ukupna vrednost radova u prvoj polovini godine iznositi oko 35 miliona evra. Prema obimu radova koje je dobio "Inter-kop Construction", ćerka-firma šabačke kompanije "Inter-kop", definisaće se i vrednost tog posla.

Ta kompanija sada završava južni blok metro stanice "Moskva" i iskope drugog nivoa temeljne jame, dubine od šest do devet metara. Paralelno sa tim radovima izvodi se konsolidacija zemljišta za treći nivo, kao i izrada bušenih šipova sa ugradnjom čeličnih profila, koji će biti vođice za podgradu, što će ubrzati radove na iskopu i time će se steći uslovi za ranije otpočinjanje glavnih betonskih radova.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...