Nastavak izgradnje metro stanice "Moskva"

27.03.2013. | E-kapija

Kompanija "Inter-kop construction" ponovo je danas izabrana za glavnog podizvođača radova na metro stanici "Moskva", u kazahstanskom gradu Alma Ati, na tenderu koji je raspisao generalni izvođač "Almatymetrokurilis", što predstavlja nastavak saradnje na tom projektu, saopštio je šabački "Inter-kop".

Uz podsećanje da je prvi podizvođački ugovor za izvođenje radova, potpisan sa generalnim izvođačem u februaru prošle godine, podrazumevao izgradnju prve metro-linije u tom gradu, u saopštenju srpske kompanije "Inter-kop" navodi se da nastavak saradnje uključuje radove na iskopu temeljne jame, podgradu kosina i armirano-betonsku konstrukciju.

Deo radova će se izvoditi prema aneksu ugovora iz 2012. godine, kojim su za te radove generalnom izvođaču dodeljena sredstva u iznosu oko 17,5 miliona evra.

Betonski radovi će se izvoditi prema novom ugovoru i budžetu za 2013. godinu, za šta je odobrena ista suma novca pa će ukupna vrednost radova u prvoj polovini godine iznositi oko 35 miliona evra. Prema obimu radova koje je dobio "Inter-kop Construction", ćerka-firma šabačke kompanije "Inter-kop", definisaće se i vrednost tog posla.

Ta kompanija sada završava južni blok metro stanice "Moskva" i iskope drugog nivoa temeljne jame, dubine od šest do devet metara. Paralelno sa tim radovima izvodi se konsolidacija zemljišta za treći nivo, kao i izrada bušenih šipova sa ugradnjom čeličnih profila, koji će biti vođice za podgradu, što će ubrzati radove na iskopu i time će se steći uslovi za ranije otpočinjanje glavnih betonskih radova.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...