INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nastavak izgradnje metro stanice "Moskva"

27.03.2013. | E-kapija

Kompanija "Inter-kop construction" ponovo je danas izabrana za glavnog podizvođača radova na metro stanici "Moskva", u kazahstanskom gradu Alma Ati, na tenderu koji je raspisao generalni izvođač "Almatymetrokurilis", što predstavlja nastavak saradnje na tom projektu, saopštio je šabački "Inter-kop".

Uz podsećanje da je prvi podizvođački ugovor za izvođenje radova, potpisan sa generalnim izvođačem u februaru prošle godine, podrazumevao izgradnju prve metro-linije u tom gradu, u saopštenju srpske kompanije "Inter-kop" navodi se da nastavak saradnje uključuje radove na iskopu temeljne jame, podgradu kosina i armirano-betonsku konstrukciju.

Deo radova će se izvoditi prema aneksu ugovora iz 2012. godine, kojim su za te radove generalnom izvođaču dodeljena sredstva u iznosu oko 17,5 miliona evra.

Betonski radovi će se izvoditi prema novom ugovoru i budžetu za 2013. godinu, za šta je odobrena ista suma novca pa će ukupna vrednost radova u prvoj polovini godine iznositi oko 35 miliona evra. Prema obimu radova koje je dobio "Inter-kop Construction", ćerka-firma šabačke kompanije "Inter-kop", definisaće se i vrednost tog posla.

Ta kompanija sada završava južni blok metro stanice "Moskva" i iskope drugog nivoa temeljne jame, dubine od šest do devet metara. Paralelno sa tim radovima izvodi se konsolidacija zemljišta za treći nivo, kao i izrada bušenih šipova sa ugradnjom čeličnih profila, koji će biti vođice za podgradu, što će ubrzati radove na iskopu i time će se steći uslovi za ranije otpočinjanje glavnih betonskih radova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;