IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U Kruševcu počele pripreme za izgradnju autoputa (video)

08.02.2013. | Tanjug

Javno preduzeće (JP) “Direkcija za urbanizam” iz Kruševca dostavilo je Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave, povodom početka izgradnje autoputa Pojate-Preljina, spisak potencijalnih izvođača radova i kapacitete građevinske operative, rekao je danas novinarima direktor tog preduzeća Radmilo Nikolić.

Na poslednjem sastanku gradonačelnika u Kruševcu, kroz čije će gradove proći Moravski koridor, sa ministarkom regionalnog razvoja Vericom Kalanović, dogovoreno je da svaka opština obezbedi lice koje će 24 časa pružati operativne podatke, kao i da se održi sastanak sa lokalnim građevinskim firmama.

Taj sastanak održan je danas u kruševačkoj gradskoj upravi i od izvođača radova zatražene su dodatne informacije o kapacitetima, koje će naknadno biti dostavljene ministarstvu, rekao je direktor Nikolić.

“Obezbedili smo i lice koje će 24 časa biti dostupno ministarstvu zbog važnosti Koridora na koji smo tako dugo čekali. To će biti Biljana Timotijević-Arsić, arhitekta kruševačke Direkcije”, rekao je Nikolić novinarima, posle sastanka sa lokalnim građevinskim firmama. Takođe, dostavljen je i spisak svih slobodnih lokacija na kojima je moguće organizovati privremena gradilišta, kao i mogućih pozajmišta za agregate, dodao je on.

“Od Jasičke kružne petlje, ka Pojatu, Koridor kroz našu opštinu prolazi u dužini od 11,5 kilometara, širina gradilišta je od 70 do 100 metara, u zavisnosti od dela puta, a trasa je zbog blizine reke i mostova malo specifična”, rekao je Nikolić. On je dodao da će posla za građevinsku industriju biti mnogo i smatra da će, ukoliko se operativa udruži, taj zadatak moći sama da realizuje.

Kako je rečeno novinarima krajem januara, prvi radovi na izgradnji Moravskog koridora, koji u dužini od 109, 6 kilometara spaja sedam gradova i opština i povezuje Koridore 10 i 11, počinju u maju i to na teritoriji Kruševca i Čačka. Eksproprijacija zemljišta je, kako je tada kazala ministarka Kalanović, završena samo u dužini od 11,5 kilometara, na takozvanoj obilaznici oko Kruševca i istakla da ne očekuje probleme u tom smislu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;