INFONET-468X60-BANNER

Otvaranje fabrike elektroenergetske opreme "SNE Energy" u Čačku 12. decembra

11.12.2012. | Šumadijapress

Nova fabrika "SNE Energy" za proizvodnju opreme za transformatore koju je izgradila čačanska firma "Elektrovat", po licenci francuske kompanije "Schneider Electric", svečano će biti otvorena u sredu (12. decembra 2012. godine).

Ovo je jedina fabrika za proizvodnju srednjenaponske distributivne elektroenergetske opreme u Srbiji. Njena izgradnja je počela 31. marta ove godine.

Objekat površine 1.454 kvadrata, služiće za proizvodnju, montažu i ispitivanje opreme, ali i u prezentacione i administrativno-poslovne svrhe, i u njemu će na celokupnim tehničko-tehnološkim procesima i distribuciji, u kompaniji "SNE Energy" biti angažovano 5 elektroinženjera i 15 visokokvalifikovanih elektro i mašinskih montera, kao i nekoliko radnika opšteg i komercijalnog sektora i logistike i pomoćno radno osoblje.

Nova fabrika je izgrađena po najstrožijim zahtevima, kako u pogledu svoje funkcionalnosti i dizajna, tako i u pogledu energetske efikasnosti i upotrebe obnovljivih izvora energije. Na krovu zgrade napravljena je solarna elektrana, trenutno najjača u ovom delu Srbije za tu vrstu energije.

Kompanija "SNE Energy" već je započela sa licencnom proizvodnjom u postojećim proizvodnim pogonima "Elektrovata" i prva SN postrojenja već su isporučena klijentima. U izgradnju fabrike, kompanija "Elektrovat" je uložila 1,5 miliona evra, delom iz sopstvenih sredstava, a delom iz kreditnih linija.

Fabriku će svečano otvoriti predstavnici multinacionalne kompanije "Schneider Electric", koja se bavi upravljanjem energijom u više od 100 zemalja sveta i nudi integrisana rešenja u oblastima energetike, infrastrukture, industrijskih procesa i automatizacije u objektima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;