I Kragujevac naredne godine dobija reciklažni centar

03.08.2012. | E-kapija

Kragujevac će u 2013. godini dobiti reciklažni centar za razvrstavanje i privremeno skladištenje svih vrsta materijala koje mogu da se prerade. Kako je rečeno u JKP "Čistoća", građevinski radovi bi trebalo da budu završeni do kraja ove godine, a u 2013. očekuju opremanje ovog kompleksa.

- U toku je tender za izvođače radova. Najboljeg ponuđača ćemo znati do kraja avgusta, a posle toga počećemo izgradnju reciklažnog centra. Završetak radova očekujemo do kraja 2013, a sledeće godine kreće 3. faza što podrazumeva opremanje reciklažnog centra – kaže Aleksandar Jovanović iz JKP "Čistoća" Kragujevac.

U centru će se razvrstavati, privremeno skladištiti i otpremati sve vrste ambalažnog otpada sa teritorije grada Kragujevca, plastična ambalaža, papir, staklo, elektronski otpad, baterije, a prvi put i otpadna ulja, jestivo ulje iz restorana, ali i motorno ulje.

- U reciklažnom centru vršiće se selekcija otpada, njegovo tretiranje odnosno baliranje, i onda će se predavati operaterima za reciklažu – napominje Jovanović.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine i Fond za zaštitu životne sredine obezbedili su 45 miliona dinara za izgradnju i opremanje centra na prostoru Javno komunalnog preduzeća "Čistoća" u Kragujevcu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...