INFONET-468X60-BANNER

"Gradcoop" iz Umke zastupnik holandskog proizvođača mašina "Style HighTech" na srpskom tržištu

27.06.2012. | Beta

Srpska kompanija "Gradcoop" potpisala je u utorak sa holandskim proizvođačem mašina "Style HighTech" memorandum o razumevanju. Na ceremoniji potpisvanja u Privrednoj komori Srbije (PKS) rečeno je da je memorandomom predviđeno da firma "Gradcoop" iz Umke zastupa "Style HighTech" na srpskom tržistu, uvozi i distribuira mašine za obradu metala.

Predstavnik kompanije "Gradcoop" Srđan Pavlović je rekao da očekuje da dve kompanije potpišu sporazum o saradnji u narednih 30 dana. Direktor "Style HighTech" Vouter van Halteren je rekao da je strategija te holandske firme da se na srpskom tržištu koncentriše na kompanije koji proizvode male serije, ističući da "Style HighTech" uz mašine korisnicima daje i kompletna rešenja. On se kod predstavnika PKS interesovao i o uslovima koji se pružaju stranim firmama koje žele da proizvode u Srbiji, jer, kako je rekao, "Style HighTech" razmišlja da prenese proizvodnju u druge zemlje.

- Ne želim da dajem lažne nade, ta ideja je tek u ranoj fazi, a konačna odluka će biti doneta krajem godine - rekao je direktor kompanije "Style HighTech". Van Halteren je rekao da je za "Style HighTech" veoma zanimljiv sporazum o spoljnoj trgovini koji Srbija ima sa Rusijom, jer je ta holandska kompanija veliki izvoznik na rusko tržište. On naveo da "Style HighTech" pravi savremene mašine namenjene proizvodnji manjih serija proizvoda, koje štede energiju i čuvaju životnu sredinu.

On je istakao da u toj holandskoj kompaniji smatraju da Srbija ima veliki potencijal za saradnju, jer veruju da će se industrijsko tržište jako brzo razvijati. Holandski "Style HighTech" ima sopstvene kompanije za prodaju u Mađarskoj, Belgiji, Nemačkoj, Češkoj, Italiji i BiH, a uskoro će, kako je najavio Halteren, otvoriti i u Poljskoj.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;