INFONET-468X60-BANNER

Upoznajte novu generaciju CAT utovarivača na točkovima

07.02.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Inovativna nova generacija Cat® 926, 930 i 938 utovarivača na točkovima nudi spektar novih tehnologija i karakteristika napravljenih u cilju veće produktivnosti pojednostavljenjem rada mašina.

Nove utovarivače odlikuju četiri prilagođena načina rada

Nove utovarivače odlikuju četiri prilagođena načina rada (Foto: Teknoxgroup Srbija)

Dodajući fleksibilnost dizajnom, svestrani Cat mali utovarivači na točkovima nude specifične konfiguracije kako bi se efikasno bavili primenama u sektoru građevinarstva, poljoprivrede, odvoza otpada, šumarstva, prikupljanja i uklanjanja snega. Prilagođeni modeli mogu biti opremljeni direktno u fabrici ili putem postprodajnih paketa za nadogradnje koje instalira Cat-ov distributer.

Dajući efikasnu snagu, RPM odlike ekskluzivnih adaptivnih Cat motora automatski prilagođavaju brzinu motora na osnovu informacija koje unese operater kako bi optimizovali produktivnost i smanjili potrošnju goriva.

Sistemi su optimizovani i dimenzionirani tako da rade na standardnim nižim obrtajima za ove male utovarivače na točkovima nove generacije. Produktivni i efikasni raspon rada od 1.200 do 1.500 obrtaja čini utovarivače efikasnijim po pitanju goriva, dok veće pumpe rade manjom brzinom radi manjeg trošenja i dužeg servisnog trajanja.

Veća produktivnost i jednostavniji rad

Veća produktivnost i jednostavniji rad (Foto: Teknoxgroup Srbija)

Inovativne tehnologije pogona

Prve u industriji, nove utovarivače na točkovima odlikuju četiri prilagođena načina rada pogonskog sklopa.

Koristan način: dizajniran za korišćenje hidromehaničkih alatki ili pokupi-i-postavi način rada sa implementiranom snagom i velikom brzinom. Ovakav način rada daje dobru kontrolu brzine na tlu sa RPM blokadom gasa motora.

Obrtna moć: štedi do 5% goriva putem "slobodnog hoda" oko uglova i na nizbrdicama.

Hidrostatički način: osigurava kočenje motora agresivnim smanjenjem brzine, a ubrzanje i vožnja nisu mogući bez davanja gasa.

Ledeni način: za primene kod čišćenja snega ledeni način nudi meke promene smera i produženo kotrljanje za bolju kontrolu.

Automatska prilagođavaje brzine motora

Automatska prilagođavaje brzine motora (Foto: Teknoxgroup Srbija)

Nova automatska kontrola obrtnog momenta točkova omogućava mašini da obavi posao automatski kontrolišući obrtni momenat točka i prilagođavajući kontrolu sile trenja da bi se smanjilo okretanje točka.

Poboljšavajući trenje na teškim terenima, nove utovarivače odlikuje standardna blokada prednjeg osovinskog diferencijala sa opcionim ograničeno klizajućim zadnjim diferencijalom. Na utovarivačima modela 926 i 930, blokada diferencijala se jednostavno kontroliše u pokretu, od strane operatera putem džojstika. Novi utovarivač 938 standardno dolazi sa automatskom blokadom diferencijala, kao i manuelnom kontrolom.

Veća preciznost

Cat Payload je standard na ovim novim utovarivačima na točkovima sa 250-satnim demo modom koji se testira pre dogovora o kupovini. Payload omogućava vaganje u pokretu čime pomaže operaterima da pogode precizne mete i izbegnu previše ili premalo opterećenja, kao i pogrešan utovar materijala.

Povećana udobnost operatera

Povećana udobnost operatera (Foto: Teknoxgroup Srbija)

Jednostavna unutarkabinska postavka izbacivanja pritiskom na dugme za više i niže položaje, kao i naginjanje dozvoljava operaterima da poziciju korpe prilagode zadatku, čime pomažu da se produži vek trajanja oštrice korpe. Zgodno kontrolisana dugmetom džojstika, nova odlika trešenja korpe omogućava precizno merenje materijala u primenama kod doziranja ili raspoređivanja, a uz to i čisti korpu.

Veća bezbednost

Kombinujući samohodni stil i pogodnosti, nova generacija kabina povećava udobnost operatera i poboljšava vidljivost da bi povećala bezbednost. Manji stubovi kabine, veća površina prozora, grejani i električni retrovizori sa pogledom pozadi i sa nižom parabolom, kao i standardna zadnja kamera, zajedno poboljšavaju vidljivost operatera oko mašine.

Nove opcije uključuju i kameru koja daje višestranu sliku i pruža pogled odozgo oko utovarivača, kao i detekciju predmeta pozadi gde vizuelni i zvučni alarmi daju dodatna upozorenja na zadnjem delu mašine.

Omogućeno vaganje u pokretu

Omogućeno vaganje u pokretu (Foto: Teknoxgroup Srbija)

Efikasan rad

Novi utovarivači nude opciju džojstika ili jednoosnih poluga, a oba dolaze sa spektrom programirajućih opcija kako bi odgovorili preferencama operatera. Uključeno u kontrole džojstikom, višestrano okretno dugme omogućava brzo prilagođavanje brzine kretanja, blokade, pomoćnog dotoka hidraulike i kontrolisanje obrtnog momenta točka, kao i navigaciju na ekranu i kontrolu brzine puzanja.

Sa standardnim paralelizmom, optimizovana Z-poluga kopa kao Z-poluga ali se ponaša poput nosača alatki, povećavajući svestranost i vidljvost. Dizajn pruža kvačilo i opciju visokog podizanja za sve nove modele.

Poboljšana vidljivost

Poboljšana vidljivost (Foto: Teknoxgroup Srbija)

Patentirani interfejs spojnice pozitivnog pritiska fuzije uklanja habanje, povećava performanse uz smanjeni nagib radnih alatki.

Čitav spektar radnh alatki za nove utovarivače uključuje optimizovane viljuške sa mehaničkim paralelnim liftom i serijske korpe dobrih performansi koje odlikuje agresivni nagibni ugao za zadržavanje opterećenja i 10% povećanje faktora punjenja. Dizajn novih mašina povećava vidljivost alatki.

Za više informacija o Cat® 926, 930 i 938 utovarivačima na točkovima kontaktirajte Teknoxgroup Srbija.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


West Balkans Machinery
DOKA-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER
TENGE-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;