INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pančevo predstavilo projekat "Povećanje broja slobodnih lokacija za investiranje"

15.06.2012. | E-kapija

U zgradi gradske uprave u Pančevu juče je održana početna konferencija projekta "Povećanje broja slobodnih lokacija za investiranje" koji sprovodi grad Pančevo u partnerstvu sa Agencijom za ekonomski razvoj grada Pančeva (AERGP), a koji je usmeren na podizanje kapaciteta za privlačenje domaćih i stranih investitora.

- Lokalna samouprava i AERGP imaju redovne kontakte sa potencijalnim investitorima i iz svog iskustva su uočili potrebu za objedinjenim, tačnim, dostupnim informacijama o potencijalnim lokacijama za investiranje. Raspisivanjem Javnog poziva fizičkim i pravnim licima za prijavu zemljišta i/ili objekata namenjenih prodaji odnosno davanju u zakup i promovisanjem Grada kao partnera u procesu angažovanja neiskorišćenih potencijala, povećaćemo ponudu lokacija podesnih za investiranje. Posebnu pažnju ćemo posvetiti naseljenim mestima koja su veliki potencijali, a do sada nedovoljno iskorišćeni, poštujući ideju ravnomernog razvoja na celoj teritoriji grada - rekla je Olivera Subotić, rukovodioc projekta.

Ona je objasnila da po raspisivanju poziva slede sastanci, u Mesnim zajednica na celoj teritiriji grada, članova tima sa zainteresivanim licima. Projektom je predviđeno da se pojedine aktivnosti odvijaju u naseljenim mestima grada Pančeva u neposrednom kontaktu sa potencijalnim korisnicima projekta, pravnim i fizičkim licima koja su zainteresovana za prodaju ili davanje u zakup zemljišta i/ili objekata, čime bi se povećala ponuda slobodnih lokacija za investiranje.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, za prijavljene lokacije, nakon selekcije, Grad Pančevo će u okviru pripremnih aktivnosti za promociju snositi troškove (30.000,00 - 50.000,00 dinara) pribavljanja kopije plana katastarske parcele od Republičkog geodetskog zavoda, izvod iz lista nepokretnosti od Republičkog geodetskog zavoda, informacije o infrastrukturnoj opremljenosti od Javnih i Javno komunalnih preduzeća, "Informaciju o lokaciji" prema urbanističko - planskoj dokumentaciji od nadležnog Sekretarijata Gradske uprave Pančevo.

Po potpisivanju Sporazuma o saradnji, LER i AERGP, će u najboljem interesu vlasnika, prijavljenu parcelu promovisati i ponuditi na prodaju, odnosno davanje u zakup zainteresovanom investitoru, navedeno je u saopštenju.

- Adekvatno predstavljanje potencijala grada preduslov je njihovog angažovanja, te je projektnim aktivnostima planirana izrada modernih komunikacionih alata, koji su već standard u drugim sredinama, kao što su interaktivna mapa i elektronska baza lokacija podesnih za investiranje, koje će biti dostupne na sajtu Grada. Geopozicioniranjem lokacija bićemo u mogućnosti da lokacije prikažemo na interaktivnoj mapi, kao i da ih upotrebimo za nadgradnju GIS-a (Geografskog informacionog sistema) koji se ubrzano razvija u Pančevu i stavljanje istog u službu privrednog razvoja - dodaje se.

Ukupna vrednost projekta je 1.115.693 dinara. Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu finansira 84%, a grad Pančevo 16%, vrednosti projekta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

GEALAN RS
GEALAN RS
BEOGRAD-BATAJNICA
www.gealan.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;