INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pančevo predstavilo projekat "Povećanje broja slobodnih lokacija za investiranje"

15.06.2012. | E-kapija

U zgradi gradske uprave u Pančevu juče je održana početna konferencija projekta "Povećanje broja slobodnih lokacija za investiranje" koji sprovodi grad Pančevo u partnerstvu sa Agencijom za ekonomski razvoj grada Pančeva (AERGP), a koji je usmeren na podizanje kapaciteta za privlačenje domaćih i stranih investitora.

- Lokalna samouprava i AERGP imaju redovne kontakte sa potencijalnim investitorima i iz svog iskustva su uočili potrebu za objedinjenim, tačnim, dostupnim informacijama o potencijalnim lokacijama za investiranje. Raspisivanjem Javnog poziva fizičkim i pravnim licima za prijavu zemljišta i/ili objekata namenjenih prodaji odnosno davanju u zakup i promovisanjem Grada kao partnera u procesu angažovanja neiskorišćenih potencijala, povećaćemo ponudu lokacija podesnih za investiranje. Posebnu pažnju ćemo posvetiti naseljenim mestima koja su veliki potencijali, a do sada nedovoljno iskorišćeni, poštujući ideju ravnomernog razvoja na celoj teritoriji grada - rekla je Olivera Subotić, rukovodioc projekta.

Ona je objasnila da po raspisivanju poziva slede sastanci, u Mesnim zajednica na celoj teritiriji grada, članova tima sa zainteresivanim licima. Projektom je predviđeno da se pojedine aktivnosti odvijaju u naseljenim mestima grada Pančeva u neposrednom kontaktu sa potencijalnim korisnicima projekta, pravnim i fizičkim licima koja su zainteresovana za prodaju ili davanje u zakup zemljišta i/ili objekata, čime bi se povećala ponuda slobodnih lokacija za investiranje.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, za prijavljene lokacije, nakon selekcije, Grad Pančevo će u okviru pripremnih aktivnosti za promociju snositi troškove (30.000,00 - 50.000,00 dinara) pribavljanja kopije plana katastarske parcele od Republičkog geodetskog zavoda, izvod iz lista nepokretnosti od Republičkog geodetskog zavoda, informacije o infrastrukturnoj opremljenosti od Javnih i Javno komunalnih preduzeća, "Informaciju o lokaciji" prema urbanističko - planskoj dokumentaciji od nadležnog Sekretarijata Gradske uprave Pančevo.

Po potpisivanju Sporazuma o saradnji, LER i AERGP, će u najboljem interesu vlasnika, prijavljenu parcelu promovisati i ponuditi na prodaju, odnosno davanje u zakup zainteresovanom investitoru, navedeno je u saopštenju.

- Adekvatno predstavljanje potencijala grada preduslov je njihovog angažovanja, te je projektnim aktivnostima planirana izrada modernih komunikacionih alata, koji su već standard u drugim sredinama, kao što su interaktivna mapa i elektronska baza lokacija podesnih za investiranje, koje će biti dostupne na sajtu Grada. Geopozicioniranjem lokacija bićemo u mogućnosti da lokacije prikažemo na interaktivnoj mapi, kao i da ih upotrebimo za nadgradnju GIS-a (Geografskog informacionog sistema) koji se ubrzano razvija u Pančevu i stavljanje istog u službu privrednog razvoja - dodaje se.

Ukupna vrednost projekta je 1.115.693 dinara. Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu finansira 84%, a grad Pančevo 16%, vrednosti projekta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;