IZOLACIJA-468X60-BANNER

U Subotici završena rekonstrukcija parka "Dudova šuma"

12.06.2012. | Tanjug

Završeni su radovi na rekonstrukciji jednog od najstarijih i najpopularnijih gradskih parkova u Subotici - "Dudove šume", a završne radove juče su obišli pokrajinski i gradski zvaničnici.

Direktor Javnog preduzeća "Direkcija za izgradnju grada" Subotica Josip Kovač Striko rekao je da su radovi vredni oko 30 miliona dinara trajali su dva meseca, a u potpunosti je završena nova trim staza dugačka skoro jedan kilometar, zatim novi košarkaški teren, a postavljeno je i 13 novih fitnes sprava za vežbanje na otvorenom.

Pored staza i sprava za vežbanje, izgrađeno je i malo veštačko jezero "za relaksaciju i opuštanje". "Svi radovi završeni su na vreme i po planu. Preostalo je da se izgrade novi javni toaleti i česme, kao i uređenje centralnog šetališta kroz postavljanje novog asfalta ili popločavanje", rekao je Striko.

Izgradnju sportske infrastrukture finansirao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sa 10 miliona dinara. Kako je istakao pokrajinski sekretar Modest Dulić, "Dudova šuma" je na ovaj način priključena spisku "velikog broja objekata koji su u prethodnim godinama adaptirani, sanirani ili izgrađeni".

"Generacije Subotičana prepoznaju Dudovu šumu kao oazu mira i rekreacije. Verujem da smo na ovaj način uticali na podizanje svesti o značaju rekreacije i fizičke aktivnosti i time dali doprinos stvaranju zdrave radno sposobne populacije", rekao je Dulić.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je ocenio da je rekonstrukcija rezultat "dobre koordinacije subotičkih i pokrajinskih institucija od početne ideje do realizacije".

"Ovaj prostor je dobio novi sadržaj u smislu sporta i rekreacije, ali i vizuelnog identiteta Dudove šume, gde će jezero biti centralno mesto okupljanja. Dudova šuma će, kao najstariji park, u jednom delu sačuvati mir i tišinu, a drugo deo će biti sportsko-rekreativni", rekao je Vučinić.

Član gradskog veća za sport i omladinu Nemanja Simović ocenio je da je trim staza, pored novosadske, jedinstvena u Vojvodini.

Idejno rešenje osavremenjavanja i oplemenjivanja sadržaja u parku "Dudova šuma" uradio je subotički Zavod za urbanizam, a projekat je bio poveren projektantskoj kući "Support".

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;