INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradnja "Poštanske štedionice" u Novom Sadu gotova iduće godine

16.05.2012. | Bizlife

Zgrada "Poštanske štedionice" u Novom Sadu, čija je gradnja počela pre više od dve decenije, biće završena i otvorena iduće godine, izjavio je generalni direktor Javnog preduzeća "PTT saobraćaja Srbija" Goran Ćirić, koji je sa gradonačelnikom Igorom Pavličićem i predstavnikom investitora radova razgledao taj objekat u centru grada.

Podsetivši da su, zbog vrlo komplikovanih i nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, prekinuti radovi započeti pre 23 godine, Ćirić je istakao da je sistem PTT "Srbija" vrlo posvećeno radio na rešavanju tog velikog problema i rešenje je konačno nađeno u dogovoru sa beogradskom firmom "Ateks invest" i novosadskim gradskim vlastima.

Posle potpisivanja ugovora, radovi na objektu površine oko 1.000 kvadratnih metara su nastavljeni i kada, kako se očekuje krajem iduće godine, budu završeni u zgradu će biti useljeni banka "Poštanska štedionica" i "Ateksova" robna kuće a deo prostora pripašće Pošti Srbije.

Ćirić je ocenio da je nedovršena zgrada, koja je od toliko dugog stajanja počela znatno da propada, neka vrsta "spomenika dugogodišnje neefikasnosti" i dodao da je sada postignuto zadovoljavajuće rešenje za sve strane kao i za građane Novog Sada. On je, takođe, podsetio na značajne investicije sistema PTT Srbija u Novom Sadu, poput savremenog uređenja i opremanja zgrade Glavne pošte kao i početka gradnje Glavnog poštanskog centra u tom gradu, koji će biti "srce našeg sistema za čitavu Vojvodinu".

Gradonačelnik Pavličić je izrazio zadovoljstvo time što je nađeno rešenje dugogodišnjeg velikog problema i što će konačno biti završena zgrada "Poštanske štedionice" koja je, kako je rekao, bila mesto okupljanja problematičnih osoba i "izvor problema u samom centru grada".

Generalni direktor "Ateks investa" Marko Ćulibrk, izjavio je novinarima da je to trgovinsko preduzeće, sada u vlasništvu jedne italijanske firme, primer uspešne privatizacije i dodao da će, zahvaljujući uspešno postignutom sporazumu, imati napokon svoju robnu kuću i u Novom Sadu. On nije mogao za sada da precizira koliko će iznositi vrednost investicije jer, kako je rekao, završeno je oko 40 odsto građevinskih radova na objektu ali ima dosta toga da se popravi ili preuredi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;