IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Podzemna garaža na Trgu republike u Novom Sadu do 2014. godine

27.04.2012. | E-kapija


Podzemna garaža na Trgu republike u Novom Sadu trebalo bi da bude izgrađena u naredne dve godine, najavio je juče na predstavljanju projekta u Gradskoj kući gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

- Zadatak buduće gradske vlasti je da se opredeli da li će ovaj projekat, vredan oko 10 miliona evra, finansirati iz gradskog budžeta ili će tražiti privatnog partnera - dodao je Pavličić.

On je objasnio da je već odabrano idejno rešenje projekta budućeg Trga sa ribljom pijacom, da će pešacka zona u tom delu biti proširena, a da će ispod platoa trga nalaziti garaža, ističući da je to jedan od načina kojim će se rešiti problem parkiranja, kao jedan važnijih komunalnih problema u gradu.

Predstavnica projektne organizacije "Mašinoprojekt Kopring" iz Beograda, Julija Lazić rekla je na promociji projekta, da su ulazi u buduću garažu predviđeni na dva mesta, dvosmernim rampama na kojima će biti postavljeni sistemi za kontrolu ulaza.

- Garaža neće remetiti strukturu grada, pa će se tako, na najbolji mogući način, obezbediti 408 parking mesta na 14 hiljada kvadrata, i u dve podzmene etaže na četiri polunivoa - objasnila je Julija Lazić.

Kako je objavljeno na sajtu Novog Sada, prostor je podeljen u 4 polunivoa, na dubinama od -4.71m, -6.26m, -7.81m i -9.36m u odnosu na apsolutnu kotu terena na prostoru Trga Republike. Na svim ulazima projektovani su signalni uređaji za prikaz broja slobodnih parking mesta. Objekat garaže je opremljen svim potrebnim instalacijama kao i potrebnim brojem protivpožarnih nadzemnih ulaza i izlaza za korisnike, kao i interventnim koridorima.

Garaža ima centralni tehnički blok u kojem su smeštene grupisane instalacione prostorije, ima fizičku sigurnosnu kontrolu, sisteme video monitoringa, koji se prate iz jedne prostorije, kao i sisteme alternativnog napajanja u slučaju nestanka električne energije. Projekat predviđa najmoderniji sistem podzemne hidroizolacije koji spada u red jednog od najboljih svetskih proizvoda u ovoj oblasti, dodaje se na gradskom sajtu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;