Završena rekonstrukcija gradskog trga u Požegi

09.04.2012. | Tanjug

Povodom Dana opštine u Požegi otvoren je rekonstruisani gradski trg, koji je pre 180 godina uređen po naređenju knjaza Miloša Obrenovića.

Po rečima predsednika opštine Milovana Mićovića, rekonstrukcijom trga uspostavljena je veza sa spomen-kompleksom knjazu Milošu u Gornjoj Dobrinji, rešeni su infrastrukturni problem u centru Požege i obogaćena turistička ponuda ovog kraja.

Radovi na rekonstrukciji trajali su 10 meseci, a izvođač radova bili su "Putevi" Požega.

Rekonstrukcija je koštala 86 miliona dinara, a novac su obezbedili Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku, Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Otvaranju rekonstruisanog trga i svečanoj akademiji povodom Dana opštine Požega prisustvovali su predsednički kandidat i lider DS Boris Tadić i ministar Oliver Dulić, koji je izjavio da je Požega primer opštine koja je iskoristila sve svoje potencijale.

On je rekao i da je danom dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU Srbija ušla u značajan investicioni ciklus, zbog mogućnosti privlačenja bespovratnih sredstava iz stranih fondova.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije
Mima 12.04.2021.
Gde i kome se treba prijaviti za subvenciju...