INFONET-468X60-BANNER

Početak gradnje Žeželjevog mosta ipak na proleće 2012?

15.03.2012. | Tanjug

Izgradnja Žeželjevog mosta na Dunavu u Novom Sadu trebalo bi da počne ovog proleća, čim Javno preduzeće "Železnice Srbije" podnesu zahtev za početak radova Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, izjavila je juče u Novom Sadu resorna pokrajinska sekretarka Dušanka Sremački.

- Očekujemo od "Železnica Srbije" kao investitora da nam podnese zahtev za početak izvođenja radova na tom izuzetno velikom i značajnom objektu, koji se finansira iz fondova Evropske unije, pokrajine i grada Novog Sada - rekla je sekretarka Sremački novinarima i napomenula da, prema zakonu, investitor treba osam dana pre početka radova da podnese taj zahtev nadležnoj instituciji.

Gradonačelnik Novog Sada, Igor Pavličić, nedavno je izjavio da bi izgradnja Žeželjevog mosta trebalo da počne u toku ove godine i dodao da radovi kasne zbog određenih izmena u projektu i problema u regulisanju imovinsko pravnih odnos na potesu izvorišta vode na sremskoj obali Dunava.

Izgradnja mosta, na mestu istoimenog srušenog u NATO bombardovanju 1999, biće finansirana iz fondova EU i budžeta pokrajine i grada Novog Sada, a ukupna vrednost radova je nešto veća od 45 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;