Kredit za šest investicija u Kragujevcu

06.03.2012. | E-kapija

Većinom glasova odbornici Skupštine grada usvojili su predloge odluka o zaduživanju grada za finansiranje deficita tekuće likvidnosti i finansiranje kapitalnih investicionih rashoda. Za oba kredita grad Kragujevac dobio je saglasnost Uprave za javni dug - ministarstva finansija.

To znači da će se radi finansiranja deficita tekuće likvidnosti lokalna samouprava zadužiti u visini od 195 miliona dinara, dok za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda Kragujevac može da uzme kredit od 228 miliona dinara, navedeno je na zvaničnom sajtu grada Kragujevca.

Ta sredstva biće iskorišćena za izgradnju Zdravstvene stanice broj 4. sa Školskim dispanzerom, Operativno - tehničkog centra "Vodovod", saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom, Stambeno - poslovnog objekta Blok "Kolonija - Škola", uređenje partera otvorenih bazena i rekonstrukciju objekata koje koristi Šumadija sajam. Predstavnici opozicije kritkovali su odluku o novim kreditima uz obrazloženje da je grad već prezadužen, a da se, kako je rečeno, kredit podiže zbog izbora.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije
Mima 12.04.2021.
Gde i kome se treba prijaviti za subvenciju...