SFSOPLATE-468X60-BANNER

Paraćin dobija "Urbano dvorište"

30.01.2012. | E-kapija

Osim izgradnje i operemanja savremenog Kulturnog centra, lokalne vlasti u Paraćinu imaju u planu i uređenje okolnog prostora u blizini ovog objekta. Dve studentkinje završne godine Arhitektonskog fakulteta, Sanja Velisavljević i Maša Drakulić, izradile su idejno rešenje prostora ispred novog Kulturnog centra, pod nazivom "Urbano dvorište", piše opštinski sajt.

Inicijativa za izradu ovog rešenja bila je njihova, podržali su je profesori Arhitektonskog fakulteta, a prihvatila Direkcija za izgradnju opštine Paraćin.

Sanja Velisavljević izjavila je na prezentaciji tog idejnog rešenja, koja je održana 25. januara, da je cilj ovog projekta privlačenje građana u prostor oko Kulturnog centra.

U sredini "Urbanog dvorišta" predviđena je izgradnja zida, na koji bi građani mogli da kače svoje fotografije i poruke.

- Preko zida koji smo zamislile u centru "Urbanog dvorišta", građani bi mogli da predstave svoje ideje i pokažu svoja umetnička dela - rekla je Maša Drakulić, a prenosi opštinski sajt.

Prezentaciji ovog idejnog rešenja prisustvovali su predstavnici opštinskih vlasti, Direkcije za izgradnju i drugi zainteresovani građani.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;