Najbolji izvoznik Tarkett, od malih i srednjih preduzeća - Goša

08.12.2011. | D.I. Krasić | Večernje novosti

Najbolji izvoznik u 2011. godini je kompanija Tarkett SEE, iz Bačke Palanke, koja je na strana tržišta od početka godine već plasirala proizvode u vrednosti većoj od 100 miliona evra.

"Vlada Srbije veoma je zainteresovana da podrži sve izvoznike i to je deo novog modela razvoja privrede koji je započet pre nekoliko godina", izjavio je Mirko Cvetković, premijer Srbije, na svečanosti povodom nagrade koju dodeljuje SIEPA. Premijer je istakao da statistički podaci pokazuju da izvoz Srbije u poslednje dve-tri godine ima značajan rast, a samo za deset meseci ove godine porastao je 25% u odnosu na isti period lane.

Cvetković je napomenuo i da je Srbija ove godine dostigla istorijski najveći stepen pokrivenosti uvoza izvozom u poslednjih 15 do 20 godina. Tarketta svoje glavne proizvode podne obloge od vinila i višeslojne parkete plasira na tržište regiona, ali i Rusije, Belorusije, Ukrajine, Švedske i Poljske.

Nagradu za najboljeg izvoznika u kategoriji malih i srednjih preduzeća dobila je Fabrika specijalne opreme Goša, iz Simićeva, koja celokupnu proizvodnju auto mešalica za beton izvozi na tržišta Nemačke, SAD, Brazila, Belgije i Indije.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...