Nema dogovora Nibensa i ministarstva infrastrukture

25.10.2011. | Press

Juče (24.10) su se pred zgradom Vlade okupili radnici pet preduzeća Nibens grupe: PZP Beograd, Kragujevac, Vranje i Niš i  preduzeća Vojvodinaput-Bačkaput. Oko 500 radnika je sve do 15.30 sati blokiralo jednu od najprometnijih beogradskih saobraćajnica - Nemanjinu ulicu. Međutim, nijihovi predstavnici nisu postigli dogovor sa Ministarstvom infrastrukture Srbije. Putari su se posle blokade mirno razišli. Oni su najavili nove proteste, ali bez blokade saobraćajnica.

Milan Jovanović, predsednik Samostalnog sindikata PZP Beograd rekao je da radnici zahtevaju isplatu zaostalih zarada i rešenje finansijskih problema tih preduzeća. Prema rečima Jovanovića, Privredni sud je odbio zahtev o restrukturiranju PZP Niš , te će to preduzeće "verovatno otići u stečaj".

Podsetimo, računi preduzeća iz Nibens grupe blokirani su zbog dugova od 180 miliona evra. Zato je sa bankama postignut dogovor o restrukturiranju preduzeća kroz stečaj. Početak restrukturiranja odložen je do kraja oktobra, a radnicima se duguje dve do četiri plate.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...