Nema dogovora Nibensa i ministarstva infrastrukture

25.10.2011. | Press

Juče (24.10) su se pred zgradom Vlade okupili radnici pet preduzeća Nibens grupe: PZP Beograd, Kragujevac, Vranje i Niš i  preduzeća Vojvodinaput-Bačkaput. Oko 500 radnika je sve do 15.30 sati blokiralo jednu od najprometnijih beogradskih saobraćajnica - Nemanjinu ulicu. Međutim, nijihovi predstavnici nisu postigli dogovor sa Ministarstvom infrastrukture Srbije. Putari su se posle blokade mirno razišli. Oni su najavili nove proteste, ali bez blokade saobraćajnica.

Milan Jovanović, predsednik Samostalnog sindikata PZP Beograd rekao je da radnici zahtevaju isplatu zaostalih zarada i rešenje finansijskih problema tih preduzeća. Prema rečima Jovanovića, Privredni sud je odbio zahtev o restrukturiranju PZP Niš , te će to preduzeće "verovatno otići u stečaj".

Podsetimo, računi preduzeća iz Nibens grupe blokirani su zbog dugova od 180 miliona evra. Zato je sa bankama postignut dogovor o restrukturiranju preduzeća kroz stečaj. Početak restrukturiranja odložen je do kraja oktobra, a radnicima se duguje dve do četiri plate.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...