Stručnjaci iz Rockwool-a u oktobru u Beogradu

12.09.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Najavljujemo dva događaja u oktobru u Beogradu na kome će učestvovati stručnjaci kompanije Rockwool.

Rockwool na DITUROVOM međunarodnom savetovanju

Rockwoolov stručnjak za zaštitu od požara, Miroslav Smolka, održaće predavanje na DITUR-ovom međunarodnom savetovanju. Tokom predavanja pod nazivom Kriterijumi za procenu zaštite od požara kod modernih laganih konstruktivnih elemenata, Smolka će predstaviti područja na koja je potrebno posebno obratiti pažnju tokom protivpožarnog projektovanja. Posebno će govoriti o količini i toksičnosti dima koju tokom požara proizvode elementi velikih građevinskih konstrukcija. Nakon što je osam godina vodio sertifikovanu i ovlašćenu laboratoriju za protivpožarnu zaštitu, Smolka prelazi u Rockwool, vodećeg svetskog proizvođača protivpožarne i zvučne izolacije od kamene vune.

Tradicionalno međunarodno savetovanje u organizaciji DITUR-a ove godine se održava 24. i 25. oktobra u Beogradu u Sava centru. Glavna tema savetovanja biće tehničko upravljanje rizicima iz oblasti preventive, vatrogasne taktike i osiguranja, a do sada se prijavilo nekoliko eminentnih stručnjaka predavača iz Evrope.

Rockwool na simpozijumu INSTALACIJE & ARHITEKTURA na Arhitektonskom fakultetu

INSTALACIЈE & ARHITEKTURA, naučno-stručni simpoziјum sa međunarodnim učešćem, održaće se na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 27. i 28. oktobra 2011. godine. Cilj simpozijuma je da u okviru naučnih disciplina i prakse doprinese značaju multidisciplinarnog pristupa savremenih instalacija kao složenih arhitektonskih celina, kao i da prikaže nove tendencije, ideje, forme i studijska istraživanja u arhitekturi.

Rockwool je aktivan u okviru pružanja savremenih rešenja u građevinskom projektovanju, pa će tako Rockwoolov tehnički savetnik Goran Šinko izneti rad pod nazivom Utjecaj zračnih šupljina na toplinsko izolacijske karakteristike konstrukcije ravnog krova kod jednoslojnog polaganja ploča od kamene vune, a koji je nastao na temelju stručnog ispitivanja ovlašćenog instituta IGH iz Zagreba. Šinko će objasniti zašto se jednoslojno polaganje toplotno izolacijskih ploča od kamene vune s dvoslojnom gustinom sve češće koristi u izolaciji ravnih krovova i koje su prednosti takvog polaganja.

Linkovi:

  • DITUR - link
  • INSTALACIЈE & ARHITEKTURA - link
 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...