"Zelena nedelja" za zaposlene u kompaniji "Siemens" od 12. do 16. septembra

09.09.2011. | eKapija

Sa ciljem usvajanja i širenja kulture odgovornog ponašanja prema životnoj sredini i očuvanju prirodnih resursa, kompanija "Siemens" Beograd pokreće projekat za sve svoje zaposlene – "Zelena nedelja" u kompaniji "Siemens" Beograd. Namera je da se u projekat, koji će biti održan u periodu od 12. do 16. septembra 2011, uključi svih 650 zaposlenih.

- "Siemens zelena nedelja" deo je edukativne kampanje o održivom razvoju u okviru koje će zaposleni svaki dan, kroz niz interaktivnih i edukativnih sadržaja, imati priliku da se uključe u praktičnu primenu ekološki prihvatljivog ponašanja. Tako će se svakog dana baviti drugom temom u vezi sa očuvanjem životne sredine: hrana i zdrav život, energija, otpad, voda i kretanje - navedeno je u saopštenju ove kompanije.

"Zelene nedelja" u kompaniji "Siemens" biće praćena nizom zanimljivih aktivnosti poput časova zumbe, manjeg korišćenja klima uređaja u zgradi kompanije, veće upotrebe stepenica umesto lifta, a zaposleni će imati priliku i da iskažu svoju inovativnost time što će tokom cele nedelje moći da predlažu "zelene savete". Kreatori najoriginalnijih i najboljih saveta za očuvanje životne sredine i uštedu energije biće nagrađeni biciklom.

Takođe, za vreme trajanja "Zelene nedelje" zaposleni će izaći na ulice Beograda opremljeni alatom za čišćenje i uz podršku JKP "Gradska čistoća" i akcije "Očistimo Srbiju" sakupljati otpad u pojedinim delovima grada.

Za potrebe akcije u Beograd će stići i dugo iščekivani električni porše – eRuf Roadster, čiji je motor napravljen na osnovu jedinstvenih "Siemensovih" tehnološko-inovativnih rešenja!

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...