INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Zelena nedelja" za zaposlene u kompaniji "Siemens" od 12. do 16. septembra

09.09.2011. | eKapija

Sa ciljem usvajanja i širenja kulture odgovornog ponašanja prema životnoj sredini i očuvanju prirodnih resursa, kompanija "Siemens" Beograd pokreće projekat za sve svoje zaposlene – "Zelena nedelja" u kompaniji "Siemens" Beograd. Namera je da se u projekat, koji će biti održan u periodu od 12. do 16. septembra 2011, uključi svih 650 zaposlenih.

- "Siemens zelena nedelja" deo je edukativne kampanje o održivom razvoju u okviru koje će zaposleni svaki dan, kroz niz interaktivnih i edukativnih sadržaja, imati priliku da se uključe u praktičnu primenu ekološki prihvatljivog ponašanja. Tako će se svakog dana baviti drugom temom u vezi sa očuvanjem životne sredine: hrana i zdrav život, energija, otpad, voda i kretanje - navedeno je u saopštenju ove kompanije.

"Zelene nedelja" u kompaniji "Siemens" biće praćena nizom zanimljivih aktivnosti poput časova zumbe, manjeg korišćenja klima uređaja u zgradi kompanije, veće upotrebe stepenica umesto lifta, a zaposleni će imati priliku i da iskažu svoju inovativnost time što će tokom cele nedelje moći da predlažu "zelene savete". Kreatori najoriginalnijih i najboljih saveta za očuvanje životne sredine i uštedu energije biće nagrađeni biciklom.

Takođe, za vreme trajanja "Zelene nedelje" zaposleni će izaći na ulice Beograda opremljeni alatom za čišćenje i uz podršku JKP "Gradska čistoća" i akcije "Očistimo Srbiju" sakupljati otpad u pojedinim delovima grada.

Za potrebe akcije u Beograd će stići i dugo iščekivani električni porše – eRuf Roadster, čiji je motor napravljen na osnovu jedinstvenih "Siemensovih" tehnološko-inovativnih rešenja!

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;