INFONET-468X60-BANNER

Danas ističe rok za usaglašavanje banaka o Nibensu

01.08.2011. | Blic

Danas ističe period u kome su banke poverioci putarskih preduzeća Nibens grupe trebalo da se usaglase o sudbini firmi iz te grupacije. Dogovor o tom roku je postignut prošle srede na sastanku u Vladi Srbije u Beogradu.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije (SSPS) Sonja Vukanović je rekla da su na sastanku predstavnika vlade, resornog ministarstva, Agencije za privatizaciju i Nibensa, bankari zatražili da pitanje opstanka preduzeća PZP Vranje, Niš, Kragujevac, Beograd, Vojvodinaput-Bačkaput i Partizanski put bude rešeno u paketu, a ne pojedinačno.

Banke kao najveći poverioci putara Nibens grupe potražuju između 110 i 130 miliona evra.

Premijer Srbije Mirko Cvetković je u utorak, tokom sastanka sa predstavnicima putara predložio da se sačeka da se 14 banaka usaglase oko rešavanja problema Nibens grupe kao celine. Premijer Cvetković je izrazio očekivanje da će dogovor biti postignut kako bi bili odblokirani računi preduzeća Vranje, Niš, Kragujevac, Beograd, Vojvodinaput-Bačkaput i Partizanski put. Premijer je napomenuo da će posle dogovora banaka postojati mogućnost da bude odblokiran makar deo sistema i da preko njega počnu isplate radnicima.

Čelnica PSSS Vukanovićeva je takođe navela da je Agenciji za privatizaciju dat rok do utorka da budu preispitane nezavršene privatizacije preduzeća Beograd, Vojvodinaput-Bačkaput i Partizanski put.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;