PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Danas ističe rok za usaglašavanje banaka o Nibensu

01.08.2011. | Blic

Danas ističe period u kome su banke poverioci putarskih preduzeća Nibens grupe trebalo da se usaglase o sudbini firmi iz te grupacije. Dogovor o tom roku je postignut prošle srede na sastanku u Vladi Srbije u Beogradu.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije (SSPS) Sonja Vukanović je rekla da su na sastanku predstavnika vlade, resornog ministarstva, Agencije za privatizaciju i Nibensa, bankari zatražili da pitanje opstanka preduzeća PZP Vranje, Niš, Kragujevac, Beograd, Vojvodinaput-Bačkaput i Partizanski put bude rešeno u paketu, a ne pojedinačno.

Banke kao najveći poverioci putara Nibens grupe potražuju između 110 i 130 miliona evra.

Premijer Srbije Mirko Cvetković je u utorak, tokom sastanka sa predstavnicima putara predložio da se sačeka da se 14 banaka usaglase oko rešavanja problema Nibens grupe kao celine. Premijer Cvetković je izrazio očekivanje da će dogovor biti postignut kako bi bili odblokirani računi preduzeća Vranje, Niš, Kragujevac, Beograd, Vojvodinaput-Bačkaput i Partizanski put. Premijer je napomenuo da će posle dogovora banaka postojati mogućnost da bude odblokiran makar deo sistema i da preko njega počnu isplate radnicima.

Čelnica PSSS Vukanovićeva je takođe navela da je Agenciji za privatizaciju dat rok do utorka da budu preispitane nezavršene privatizacije preduzeća Beograd, Vojvodinaput-Bačkaput i Partizanski put.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;