Dodeljene Trimo nagrade za istraživanje

24.06.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Trimo je zvanično uručio javnu arhitektonsku instalaciju Tribina života – pobednički projekat na Trimo Urban Crash konkursu za studente arhitekture i dizajna, na kom su pobedili poljski studenti, Vojčeh Novak sa Arhitektonskog fakulteta u Glivicama i Martinika Bjelavska, sa Akademije za umetnost i dizajn u Vroclavu. Otvaranje događaja održano je u centru stambene četvrti Fužine u slovenačkoj prestonici, Ljubljani.

Kreativnu radionicu Odgovorna arhitektura, koju je vodio profesor Siril Šing sa Čelsi koledža za umetnost i dizajn, Univerziteta umetnosti u Londonu i nekadašnji partner u arhitektonskom birou Zaha Hadid Architects London, pohađalo je 47 finalista iz 16 različitih zemalja.

Tri projekta troje studenata iz Srbije ušla su u finale. Dušan Bošnjak, student Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu svojim projektom pod šifrom FV112, predložio je kompaktnu Tribinu života – kutiju u obliku stepenica, sa sličnim shvatanjem dva sadržaja u jednom omotaču, tribinu sa visokim stepenicama, odakle može da se gleda utakmica, koja pokriva prostor ispred travnjaka, koji je namenjen manjim događajima.

Nevena Zelenika i Stefan Đorđević sa istog fakulteta kreirali su Tribinu života SN109 – veoma razigranu malenu skultpturu, koja je bela spolja i crvena iznutra, a predstavlja profil preko tribine.

Marko Gavrilović student je ljubljanskog Arhitektonskog fakulteta. Njegov projekat pod šifrom 13581, imao je za cilj da stvori tribinu za posmatranje sportskih događaja, a ispod nje – pozornicu, čime se dobija mesto za susrete i druženje tokom cele godine, po bilo kakvom vremenu.

Jedna od finalista među autorima konceptualnih projekata bila je i Zorana Marković sa svojom utopijskom i romantičnom vizijom projekta pod šifrom z2509, koja nas ohrabruje da ispletemo ljubičastu mrežu, mrežu naše nove koegzistencije.

Trimo nagrade za istraživanje

Ove godine, Trimo je dodelio 53 nagrade najboljim autorima u okviru 10. Trimo nagrada za istraživanje. Pobednici sa najboljim diplomskim radovima, specijalističkim i master disertacijama i doktorskim tezama, dolaze iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Italije, Poljske i Velike Britanije.

Dvojica nagrađenih su iz Srbije, sa novosadskog Tehničkog fakultetaBoris Bogosavljević za magistarski rad i Bojan Tepavčević za doktorsku tezu. Obojica nagrađenih nagrade su dobili za oblast arhitekture.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...