PRIJAVA-468X60-BANNER

Dodeljene Trimo nagrade za istraživanje

24.06.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Trimo je zvanično uručio javnu arhitektonsku instalaciju Tribina života – pobednički projekat na Trimo Urban Crash konkursu za studente arhitekture i dizajna, na kom su pobedili poljski studenti, Vojčeh Novak sa Arhitektonskog fakulteta u Glivicama i Martinika Bjelavska, sa Akademije za umetnost i dizajn u Vroclavu. Otvaranje događaja održano je u centru stambene četvrti Fužine u slovenačkoj prestonici, Ljubljani.

Kreativnu radionicu Odgovorna arhitektura, koju je vodio profesor Siril Šing sa Čelsi koledža za umetnost i dizajn, Univerziteta umetnosti u Londonu i nekadašnji partner u arhitektonskom birou Zaha Hadid Architects London, pohađalo je 47 finalista iz 16 različitih zemalja.

Tri projekta troje studenata iz Srbije ušla su u finale. Dušan Bošnjak, student Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu svojim projektom pod šifrom FV112, predložio je kompaktnu Tribinu života – kutiju u obliku stepenica, sa sličnim shvatanjem dva sadržaja u jednom omotaču, tribinu sa visokim stepenicama, odakle može da se gleda utakmica, koja pokriva prostor ispred travnjaka, koji je namenjen manjim događajima.

Nevena Zelenika i Stefan Đorđević sa istog fakulteta kreirali su Tribinu života SN109 – veoma razigranu malenu skultpturu, koja je bela spolja i crvena iznutra, a predstavlja profil preko tribine.

Marko Gavrilović student je ljubljanskog Arhitektonskog fakulteta. Njegov projekat pod šifrom 13581, imao je za cilj da stvori tribinu za posmatranje sportskih događaja, a ispod nje – pozornicu, čime se dobija mesto za susrete i druženje tokom cele godine, po bilo kakvom vremenu.

Jedna od finalista među autorima konceptualnih projekata bila je i Zorana Marković sa svojom utopijskom i romantičnom vizijom projekta pod šifrom z2509, koja nas ohrabruje da ispletemo ljubičastu mrežu, mrežu naše nove koegzistencije.

Trimo nagrade za istraživanje

Ove godine, Trimo je dodelio 53 nagrade najboljim autorima u okviru 10. Trimo nagrada za istraživanje. Pobednici sa najboljim diplomskim radovima, specijalističkim i master disertacijama i doktorskim tezama, dolaze iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Italije, Poljske i Velike Britanije.

Dvojica nagrađenih su iz Srbije, sa novosadskog Tehničkog fakultetaBoris Bogosavljević za magistarski rad i Bojan Tepavčević za doktorsku tezu. Obojica nagrađenih nagrade su dobili za oblast arhitekture.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;