INFONET-468X60-BANNER

Dodeljene Trimo nagrade za istraživanje

24.06.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Trimo je zvanično uručio javnu arhitektonsku instalaciju Tribina života – pobednički projekat na Trimo Urban Crash konkursu za studente arhitekture i dizajna, na kom su pobedili poljski studenti, Vojčeh Novak sa Arhitektonskog fakulteta u Glivicama i Martinika Bjelavska, sa Akademije za umetnost i dizajn u Vroclavu. Otvaranje događaja održano je u centru stambene četvrti Fužine u slovenačkoj prestonici, Ljubljani.

Kreativnu radionicu Odgovorna arhitektura, koju je vodio profesor Siril Šing sa Čelsi koledža za umetnost i dizajn, Univerziteta umetnosti u Londonu i nekadašnji partner u arhitektonskom birou Zaha Hadid Architects London, pohađalo je 47 finalista iz 16 različitih zemalja.

Tri projekta troje studenata iz Srbije ušla su u finale. Dušan Bošnjak, student Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu svojim projektom pod šifrom FV112, predložio je kompaktnu Tribinu života – kutiju u obliku stepenica, sa sličnim shvatanjem dva sadržaja u jednom omotaču, tribinu sa visokim stepenicama, odakle može da se gleda utakmica, koja pokriva prostor ispred travnjaka, koji je namenjen manjim događajima.

Nevena Zelenika i Stefan Đorđević sa istog fakulteta kreirali su Tribinu života SN109 – veoma razigranu malenu skultpturu, koja je bela spolja i crvena iznutra, a predstavlja profil preko tribine.

Marko Gavrilović student je ljubljanskog Arhitektonskog fakulteta. Njegov projekat pod šifrom 13581, imao je za cilj da stvori tribinu za posmatranje sportskih događaja, a ispod nje – pozornicu, čime se dobija mesto za susrete i druženje tokom cele godine, po bilo kakvom vremenu.

Jedna od finalista među autorima konceptualnih projekata bila je i Zorana Marković sa svojom utopijskom i romantičnom vizijom projekta pod šifrom z2509, koja nas ohrabruje da ispletemo ljubičastu mrežu, mrežu naše nove koegzistencije.

Trimo nagrade za istraživanje

Ove godine, Trimo je dodelio 53 nagrade najboljim autorima u okviru 10. Trimo nagrada za istraživanje. Pobednici sa najboljim diplomskim radovima, specijalističkim i master disertacijama i doktorskim tezama, dolaze iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Italije, Poljske i Velike Britanije.

Dvojica nagrađenih su iz Srbije, sa novosadskog Tehničkog fakultetaBoris Bogosavljević za magistarski rad i Bojan Tepavčević za doktorsku tezu. Obojica nagrađenih nagrade su dobili za oblast arhitekture.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;