IZOLACIJA-468X60-BANNER

TONDACH® je primio ekskluzivnu porudžbinu za krovove olimpijskog grada Soči

04.05.2011. | Gradjevinarstvo.rs

TONDACH Gleinstätten a.d. je dobilo nalog za isporuku pokrivnih materijala za olimpijski projekat Gornaja Karusel. To je jedan od najvećih razvojnih projekata u planinskom regionu Krasnaja Poliana u okviru olimpijade 2014.  
   
Kod ovog projekta radi se o sportskom i turističkom kompleksu uključujući olimpijsko selo za medije, koji treba da bude izgrađen do kraja 2013. Sastoji se od stambenih zgrada, letnjikovca, sportskih i turističkih centara, butika, hotela i restorana i medicinskog centra, gde će stajati na raspolaganju 1780 smeštaja kategorije od 3 do 5 zvezdica na površini od 580 hiljadu m2. Cela investicija iznosi 850 miliona evra i realizuje se na osnovu odluke vlade i pod nadzorom internacionalnog Olimpijskog komiteta.     

Krovne površine u obimu od 160.000 m2 će biti pokrivene raznim Tondach proizvodima uključujući optički usklađen Tondach program krovnog pribora kao streha, slemene i grebene trake, sistemi za hvatanje snega itd.

„Tondah program proizvoda za olimpijski projekat je harmonično usklađen u pogledu funkcije, oblika i boja. Prilikom izdavanja naloga takođe je bilo odlučujuće „ekološka i postojana gradnja“, tako da je ovaj projekat sertifikovan po internacionalno priznatom britanskom standardu „BREEAM“ (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Tondah proizvodi se proizvode od gline, vode, vazduha i vatre bez bilo kakvih hemijskih dodataka i odlikuju se dizajnom i funkcijom. S obzirom na postojanost ne mogu se uporediti ni sa kojim drugim proizvodom za krov. Vrednost porudžbine za Gornaja Karusel iznosi 2,5 mil. evra. Radovi su već uveliko u toku tako da prve delimiče isporuke će se vršiti već 2011. godine“, rekao je mr Martin Olbrich, prokurist Tondach Gleinstätten a.d.     

Ugovor je potpisan 14. marta 2011. Građevinski radovi za ovaj projekat su u toku već od septembra 2010. i po planu treba da budu završeni do kraja 2013. Projekat finansira investitor koji je u vlasništvu državnih banaka, grada Soči i regiona Krasnodar.
 

Olimpijsko gradilište Soči
     
Ruska banja na Crnom moru, Soči 2014. godine prima atlete iz celog sveta na Zimskim olimpijskim igrama. Do tada još mnogo toga mora da se uradi, ne samo sportski tereni moraju biti obnovljeni nego predstoji i izgradnja i modernizacija infrastrukture za saobraćaj, proizvodnje energije, telekomunikacione mreže kao i sektora gastronomije i hotela.

Regionalni glavni grad Krasnodar takođe će biti doteran i modernizovan. Olimpijsko gradilište zapošljava 200 građevinskih firmi i 100 projektantnih i inženjerskih biroa. 30.000 građevinskih radnika je angažovano.     

Olimpijske igre su prestižni projekat od nacionalnog i internacionalnog značaja. U skladu sa time i investicione sume od 9 milijardi evra su ogromne. Celi region će profitirati od ovog projekta, jer je grad mesto dešavanja Zimskih olimpijskih igara 2014 i tu se održava Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018, pored toga Velika nagrada Rusije u formuli 1 treba da se održava u Soči.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;