PRIJAVA-468X60-BANNER

Donacija kompanije Masterplast YU vredna 1,2 miliona dinara

09.09.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Opšta bolnica u Subotici dobila je tri pacijent monitora i dva "Picco" modula kao donaciju kompanije "Masterplast". Oprema u vrednosti od 1,2 miliona dinara, koristiće se za monitoring pacijenata u jedinici intenzivne nege.

Donaciju su u ime Opšte bolnice primili dr Dušan Šulić i dr Dejan Bagi (Foto: Masterplast YU)

- Zahvaljujući ovim modulima imaćemo mogućnost merenja snage srčane akcije kod pacijenata, a to znači da ćemo u svakom momentu znati šta pacijentu nedostaje u jedinici intenzivnog lečenja ili prilikom neke teške operacije. Nećemo više morati na osnovu iskustva da procenjujemo šta bi trebalo dati pacijentu, već ćemo imati jasne pokazatelje na osnovu kojih ćemo davati lekove koji su potrebni, izjavio je dr Bojan Bagi, upravnik Službe za anesteziju i intenzivnu terapiju.

Dr Dejan Bagi

Dr Bojan Bagi, upravnik Službe za anesteziju i intenzivnu terapiju (Foto: Masterplast YU)

- Oprema, koja direktno ide u jedinicu intenzivne nege Opšte bolnice, od velikog je značaja za ovu zdravstvenu ustanovu. Kompanija "Masterplast" i njihovi kupci ovim humanim gestom pomogli su lečenje svojih sugrađana i nije prvi put da to čine, podsetio je dr Dušan Šulić, zamenik direktora Opšte bolnice.

Iz kompanije "Masterplast" ističu da je novac za kupovinu ove opreme prikupljen u okviru akcije pod nazivom "Budimo humani, pomozimo zajedno".

- Naši kupci su kupovinom određenih artikala direktno donirali novac za ovu opremu. Na primer, za prodaju svakog kvadrata staklene mrežice "masternet" izdvojili smo po pola dinara za kupovinu opreme za Opštu bolnicu. Sa druge strane, za prodaju gips karton profila izdvojili smo dinar za svaki metar, naveo je Miroslav Buljovčić iz kompanije "Masterplast".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;