INFONET-468X60-BANNER

Nagrada arhitektama nove kuće Terra Panonice

31.03.2011. | Željko Bodrožić | Kikindske

Grupa mladih arhitekata iz Beograda, umetničkog imena "Autori", dobila je priznanje u kategoriji Arhitektura na 33. Salonu arhitekture Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu za arhitektonsko delo za projekat Kulturno-turističkog kompleksa "Terra Panonica" u Mokrinu.

Zamisao firme "Terra Panonica", vlasnika Branimira Brkljača, čiji je direktor Aleksandar Saša Češljević, da izgradi imanje otvoreno za najrazličitije projekte iz oblasti kulture, koje sadrži prostore za prezentaciju autentičnih proizvoda, smeštajne kapacitete za goste, one koji ostaju, koji su u prolazu i one koji se vraćaju. Koncept imanja jeste da se  seosko dvorište i ambijent interpretiraju na savremen način, kako bi pojmu seoskog imanja dali potpuno novo značenje.


 Nagrađeni objekat "B" ili kako su ga investitori već nazvali "Sajber kuća", predstavlja jedan od pet objekata imanja i predstavlja prostor namenjen kreativnom radu svake vrste.

- Njegova namena je razlog što je on jedini, u grupi od ukupno pet objekata, u celosti (oblikom, materijalizacijom) interpretiran na savremeni način. Odnos prema baštini očuvan je kroz geometriju i ta struktura nije promenjena. Ona se, istovremeno, suprostavlja kontekstu ali se i oslanja na njega - ističu u svom dopisu autori Maja Trbović, Dijana Novaković, Aleksandra Nikitin i Dušan Nenadović.

Enterijer objekta (sa kancelarijama i prostorom za kreativne radionice) je zamišljen bez fiksnih podela prostora, sa mogućnošću pregrađivanja po potrebi korisnika - mesto na kom se u isto vreme potencira koncentracija i socijalizacija.

Objekat "B" (Sajber Kuća) obložen je Esalovim fasadnim panelima "Swisspearl" i krovnim panelima "Integral roof".

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;