INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Dunavski koridor će biti završen godinu dana pre roka

22.03.2024. | Gradjevinarstvo.rs

U toku je izgradnja Dunavskog koridora, brze saobraćajnice koja povezuje auto-put Beograd-Niš sa Požarevcem, Velikim Gradištem i Golupcem. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić istakao je da se radovi odvijaju izuzetno uspešno, te će projekat biti završen znatno pre predviđenog roka.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: Depositphotos)

Tokom obilaska radova na prvoj deonici od auto-puta do Požarevca, ministar Vesić je potvrdio da se radovi odvijaju prema planu, sa očekivanjem da će oko 30 kilometara trase biti pušteno u saobraćaj do kraja godine. Ukupna dužina Dunavskog koridora iznosi 67 kilometara, a Vesić je istakao da će izgradnja biti završena bar godinu dana pre roka, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Projekat realizuje kompanija Šandong, poznata kao jedna od vodećih kineskih kompanija u Srbiji.

Vesić je naveo da će povezivanje Požarevca sa mrežom auto-puteva i brzih saobraćajnica imati dalekosežan uticaj na poboljšanje životnog standarda lokalnog stanovništva, privlačenje investicija i unapređenje veza sa Kostolcem. Naglasio je da ovakvi projekti doprinose decentralizaciji i omogućavaju ljudima da ostaju i napreduju u svojim lokalnim zajednicama.

Izrazio je zahvalnost Koridorima Srbije, kompaniji Šangdong i Gradu Požarevcu za njihov doprinos u bržem završetku projekta. Rekao je da se sličnim tempom odvija i izgradnja pruge Novi Sad-Subotica, koja će takođe biti završena pre roka.

Gradonačеlnik Požarеvca Saša Pavlović istakao je važnost brze saobraćajnice koju dobijaju Požarevac i deo Braničevskog okruga. Naime, Dunavski koridor je značajan za dalji ekonomski razvoj kao i za razvoj turizma jer se ovde nalazе Viminacijum, Ramska i Golubačka tvrđava.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;