INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja brze saobraćajnice "Vožd Karađorđe" počinje ove godine

21.02.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Ministar saobraćaja Goran Vesić najavio je na društvenim mrežama da će izgradnja brze saobraćajnice "Vožd Karađorđe" biti započeta ove godine, pod uslovom da sve ide prema planu. Ova saobraćajnica predstavlja ključni infrastrukturni projekat koji će značajno doprineti boljem kvalitetu života stanovnika, razvoju lokalne privrede i turizma u regionu Šumadije.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: PIxabay)

Projekat "Vožd Karađorđe" je deo plana za poboljšanje saobraćajne infrastrukture u Srbiji, koji uključuje i izgradnju obilaznice oko Kragujevca, koja je u toku. Ove inicijative će omogućiti bolju saobraćajnu povezanost u regionu, otvarajući vrata za nove investicije i poboljšavajući uslove života za lokalno stanovništvo.

Vesić je takođe spomenuo planove za izgradnju brze pruge između Beograda i Niša, za koju se očekuje da će tenderi biti raspisani tokom ove godine. Ovi projekti će, prema njegovim rečima, potpuno promeniti način života u Šumadiji, omogućavajući brži i efikasniji transport širom regiona.

Ministar je obišao radove na rekonstrukciji puta između Mladenovca i Smederevske Palanke, u dužini od 22 kilometra, i istakao važnost adekvatnog održavanja i modernizacije postojeće infrastrukture za potrebe građana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;