INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Završetak izgradnje Dunavskog koridora krajem 2025.

12.07.2023. | Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji Dunavskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Požarevac - Veliko Gradište - Golubac i najavio da će ova saobraćajnica, duga 68 kilometara, biti završena krajem 2025. godine.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: PIxabay)

"Otvaranje brze saobraćajnice za dve i po godine značiće put u budućnost za ceo istok Srbije. Imaćete gotovu brzu saobraćajnicu i stizaćemo od Beograda do Velikog Gradišta za sat i 10 minuta, a do Golupca za sat i 20 minuta", rekao je Vučić, prenosi Beta..

Radove su sa njim obišli i ministar građevinarstva, sabraćaja i infastrukture Goran Vesić, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, kao i predstavnici lokalnih samouprava.

Prema Vučićevim rečima, zbog ove brze saobraćajnice će ceo istok zemlje dobiti na vrednosti. On je naveo da je planirano i ugovaranje nastavka brze saobraćajnice od Donjeg Milanovca do Brze Palanke, čime bi ovaj kraj bio povezan sa Beogradom i Novim Sadom.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo ocenila je da projekat dobro napreduje i da će biti završen u roku. Dodala je da će ova saobraćajnica doneti nove mogućnosti za turizam i ekonomski rast Srbije.

Dunavski koridor imaće po dve trake u oba smera i biće izgrađena 52 mosta i nadvožnjaka, pet saobraćajnih petlji i 16 kružnih raskrsnica, a projektovan je za brzinu od 100 kilometara na sat, navodi Beta.

Izgradnja Dunavskog koridora počela je u novembru 2021. godine, a koštaće više od 330 miliona evra. Izvođač radova je kineska Šandong haj spid grupa, a podizvođači su iz Srbije.

Ova brza saobraćajnica će spojiti Požarevac, Golubac i Veliko Gradište sa Koridorom 10.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;