IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nacionalni stadion i EXPO centar: Raspisan tender za izradu dokumentacije za izgradnju infrastrukturnog koridora

25.05.2023. | eKapija

Javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju infrastrukturnog koridora od Novog Beograda do Surčina raspisala je JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Navodi se da je reč o prvoj fazi realizacije infrastrukturnog koridora za potrebe opremanja Nacionalnog stadiona i EXPO centra u Surčinu.

Nacionalni stadion

Nacionalni stadion (Foto: Ministarstvo finansija)

Nabavka obuhvata projekat pristupne saobraćajnice sabirnoj fekalnoj kanalizacionoj crpnoj stanici (KCS-1) sa pripadajućom infrastrukturom, kao i projekat sabirne fekalne KCS-1. Vrednost nabavke procenjena je na 10 miliona dinara, a njome je obuhvaćena i tehnička dokumentacija za izgradnju vodovoda i fekalne kanalizacije u regulaciji postojeće saobraćajnice, navodi eKapija.

Navodi se da je za potrebe prilaza novoj kanalizacionoj crpnoj stanici potrebno izgraditi deo saobraćajnice Nove 4 u dužini od oko 120m. Deo saobraćajnice Nova 4 zadržava trasu postojeće dvosmerene ulice Trg Zorana Đinđića i predstavlja vezu sa državnim putem deonica Novi Beograd-Surčin.

Kako piše eKapija, planirana saobraćajnica Nova 4 sadrži dve kolovozne trake odvojene razdelnim pojasom širine 4,5m. Kolovozna traka je širine 7m i sastoji se iz dve saobraćajne trake širine od po 3,5m. Sa obe strane kolovoza planira se ivični zeleni pojas širine 1m i 2m, zatim obostrani trotoari širine 2m, kao i bankine širine 1m. U planu je i jednostrana biciklistička staza širine 2,2m.

U okviru javne nabavke potrebno je projektovati sabirnu fekalnu crpnu stanicu KCS-1 u koju bi dolazile otpadne vode sa ovog područja. Količine otpadne vode koje dolaze u sabirnu crpnu stanicu, potrebno je preuzeti iz projekta Mašinoprojekta koji projektuje Nacionalni stadion, EXPO Centar, EXPO Housing Area i Hotel. Sabirnu crpnu stanicu projektovati kao KCS nadzemnog tipa, navedeno je.

U okviru regulacije postojeće saobraćajnice u skladu sa faktičkim stanjem na terenu, od novoprojektovane pristupne saobraćajnice sabirnoj fekalnoj stanici, do postojeće vodovodnemreže u Vojvođanskoj ulici potrebno je isprojektovati vodovod orijentacione dužine od oko 2.150m.

Rok za podnošenje ponuda je 5. jun 2023. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;