IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Srbija i Republika Srpska biće povezane sa dva auto-puta i dve brze saobraćajnice

11.05.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, razgovarao je juče u Bijeljini sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem o radovima na izgradnji auto-puta Kuzmin-Sremska Rača, sa mostom preko Save, kao i o nastavku saradnje u oblasti saobraćaja i infrastrukture, objavljeno je na sajtu Vlade.

Auto-put

Ilustracija (Foto: PIxabay)

Ministar Vesić je istakao da saradnja u oblasti infrastrukture između Srbije i BiH, odnosno Republike Srpske, nikada nije bila bolja i ukazao na to da će u narednih nekoliko godina Srbija i Republika Srpska biti povezane sa dva auto-puta i dve brze saobraćajnice.

Naveo je da će prva saobraćajnica biti Sremska Rača-Kuzmin, duga približno 18 kilometara, i najavio da će kompletan most preko Save biti završen do kraja godine, pri čemu ćemo imati integrisan granični prelaz na auto-putu na teritoriji Srbije, dok će na starom mostu biti integrisan prelaz na teritoriji BiH.

Republika Srbija finansira 80 odsto radova, dok se 20 odsto finansira iz budžeta Republike Srpske, objasnio je Vesić.

On je podsetio da radi se i na auto-putu Ruma-Šabac, koji će biti gotov do septembra, a nastavljaju se radovi i na brzoj saobraćajnici do Loznice, koja je takođe još jedna veza sa Republikom Srpskom i BiH, čiji se završetak očekuje do kraja 2024. godine.

Vesić je govorio i o putu za Badovince, koji će izlaziti na brzu saobraćajnicu Loznica-Šabac i takođe predstavlja još jednu vezu između Srbije i Republike Srpske.

Naveo je da je završeno projektovanje puta Požega-Kotroman, dok se trenutno završava auto-put do Požege.

Ministar Čubrilović je istakao da je projekat izgradnje auto-puta Kuzmin-Sremska Rača veoma važan i da radovi teku predviđenom dinamikom, dodajući da ukoliko budu rešena neka pitanja, kao što je nasip iz reke, radovi mogu da budu završeni i pre 2025. godine.

On je naveo da će resorna ministarstva nastojati da ispoštuju zahteve izvođača radova, ali i svih zainteresovanih na ovom prostoru i istakao da i dalje ima nekih nerešenih imovinskih odnosa, 2 odsto na ukupnoj trasi, ali da to neće biti problem koji će se odražavati na planirani rok za završetak radova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;