INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Srbija i Republika Srpska biće povezane sa dva auto-puta i dve brze saobraćajnice

11.05.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, razgovarao je juče u Bijeljini sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem o radovima na izgradnji auto-puta Kuzmin-Sremska Rača, sa mostom preko Save, kao i o nastavku saradnje u oblasti saobraćaja i infrastrukture, objavljeno je na sajtu Vlade.

Auto-put

Ilustracija (Foto: PIxabay)

Ministar Vesić je istakao da saradnja u oblasti infrastrukture između Srbije i BiH, odnosno Republike Srpske, nikada nije bila bolja i ukazao na to da će u narednih nekoliko godina Srbija i Republika Srpska biti povezane sa dva auto-puta i dve brze saobraćajnice.

Naveo je da će prva saobraćajnica biti Sremska Rača-Kuzmin, duga približno 18 kilometara, i najavio da će kompletan most preko Save biti završen do kraja godine, pri čemu ćemo imati integrisan granični prelaz na auto-putu na teritoriji Srbije, dok će na starom mostu biti integrisan prelaz na teritoriji BiH.

Republika Srbija finansira 80 odsto radova, dok se 20 odsto finansira iz budžeta Republike Srpske, objasnio je Vesić.

On je podsetio da radi se i na auto-putu Ruma-Šabac, koji će biti gotov do septembra, a nastavljaju se radovi i na brzoj saobraćajnici do Loznice, koja je takođe još jedna veza sa Republikom Srpskom i BiH, čiji se završetak očekuje do kraja 2024. godine.

Vesić je govorio i o putu za Badovince, koji će izlaziti na brzu saobraćajnicu Loznica-Šabac i takođe predstavlja još jednu vezu između Srbije i Republike Srpske.

Naveo je da je završeno projektovanje puta Požega-Kotroman, dok se trenutno završava auto-put do Požege.

Ministar Čubrilović je istakao da je projekat izgradnje auto-puta Kuzmin-Sremska Rača veoma važan i da radovi teku predviđenom dinamikom, dodajući da ukoliko budu rešena neka pitanja, kao što je nasip iz reke, radovi mogu da budu završeni i pre 2025. godine.

On je naveo da će resorna ministarstva nastojati da ispoštuju zahteve izvođača radova, ali i svih zainteresovanih na ovom prostoru i istakao da i dalje ima nekih nerešenih imovinskih odnosa, 2 odsto na ukupnoj trasi, ali da to neće biti problem koji će se odražavati na planirani rok za završetak radova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

ATM
ATM
SUBOTICA

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;