INFONET-468X60-BANNER

Moravski koridor: Tender za tehnički pregled Sektora 3

24.10.2022. | eKapija

Za Sektor 3 auto-puta E761 Pojate-Preljina (Moravski koridor) raspisana je javna nabavka za tehnički preged. Ova deonica od Adrana do Preljine obuhvata dužinu od 30,66km u okviru dve poddeonice – 8 od Adrana do Mrčajevaca i 9 od Mrčajevaca do Preljine.

Auto-put

Auto-put - ilustracija (Foto: Pixabay)

U tenderu se navodi da su predmet tehničkog pregleda radovi na izgradnji 3. deonice Moravskog koridora, radovi na hidrotehničkom uređenju Zapadne Morave, radovi na izgradnji tzv. Digitalnog koridora i radovi na izmeštanju instalacija – komunalne infrastrukture, prenosi eKapija.

Dozvole za radove na izmeštanju elektroenergetske infrastrukture koja je u koliziji sa gradnjom auto-puta su ishodovane, a očekuju se odobrenja i za preostale kolizije koje se tiču izmeštanja linijskih infrastrukturnih objekata i postojeće kanalizacione i vodovodne mreže.

Navedeno je da su na trasi planirane dve denivelisane raskrsnice - Adrani (km 80+950) i Preljina (km 107+263), 15 mostova, 4 nadvožnjaka, 10 podvožnjaka i 17 propusta i 2 naplatne rampe.

Na 3. deonici dužina hidrotehničkih radova izvosi 37,6km, od čega 15 proseka rečnih krivina (izgradnja novog korita Zapadne Morave) zajedno sa kraćim deonicama toka između projektovanih proseka na kojima su predviđeni regulacioni radovi u postojećem koritu, navodi eKapija.

Moravski koridor će biti digitalni auto-put, pa je za potrebe optičkog povezivanja planiranih naplatnih rampi, sadržaja na odmorištima i parkiralištima, promenjive saobraćajne signalizacije baznih stanica mobilne telefonije u okviru samog auto-puta, planirana izgradnja kablovske kanalizacije sa opremom neophodnom za uspostavljanje sistema digitalnog koridora.

Ministar Tomislav Momirović ranije je najavio da bi prva deonica Moravskog koridora mogla da bude puštena u saobraćaj sredinom decembra, a ceo auto-put bi trebalo da se završi za tri godine.

Tender je otvoren do 28. novembra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;