IZOLACIJA-468X60-BANNER

Moravski koridor: Tender za tehnički pregled Sektora 3

24.10.2022. | eKapija

Za Sektor 3 auto-puta E761 Pojate-Preljina (Moravski koridor) raspisana je javna nabavka za tehnički preged. Ova deonica od Adrana do Preljine obuhvata dužinu od 30,66km u okviru dve poddeonice – 8 od Adrana do Mrčajevaca i 9 od Mrčajevaca do Preljine.

Auto-put

Auto-put - ilustracija (Foto: Pixabay)

U tenderu se navodi da su predmet tehničkog pregleda radovi na izgradnji 3. deonice Moravskog koridora, radovi na hidrotehničkom uređenju Zapadne Morave, radovi na izgradnji tzv. Digitalnog koridora i radovi na izmeštanju instalacija – komunalne infrastrukture, prenosi eKapija.

Dozvole za radove na izmeštanju elektroenergetske infrastrukture koja je u koliziji sa gradnjom auto-puta su ishodovane, a očekuju se odobrenja i za preostale kolizije koje se tiču izmeštanja linijskih infrastrukturnih objekata i postojeće kanalizacione i vodovodne mreže.

Navedeno je da su na trasi planirane dve denivelisane raskrsnice - Adrani (km 80+950) i Preljina (km 107+263), 15 mostova, 4 nadvožnjaka, 10 podvožnjaka i 17 propusta i 2 naplatne rampe.

Na 3. deonici dužina hidrotehničkih radova izvosi 37,6km, od čega 15 proseka rečnih krivina (izgradnja novog korita Zapadne Morave) zajedno sa kraćim deonicama toka između projektovanih proseka na kojima su predviđeni regulacioni radovi u postojećem koritu, navodi eKapija.

Moravski koridor će biti digitalni auto-put, pa je za potrebe optičkog povezivanja planiranih naplatnih rampi, sadržaja na odmorištima i parkiralištima, promenjive saobraćajne signalizacije baznih stanica mobilne telefonije u okviru samog auto-puta, planirana izgradnja kablovske kanalizacije sa opremom neophodnom za uspostavljanje sistema digitalnog koridora.

Ministar Tomislav Momirović ranije je najavio da bi prva deonica Moravskog koridora mogla da bude puštena u saobraćaj sredinom decembra, a ceo auto-put bi trebalo da se završi za tri godine.

Tender je otvoren do 28. novembra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;