INFONET-468X60-BANNER

Do kraja godine biće završena deonica Novi Beograd-Surčin

20.10.2022. | RTS

Ministar Tomislav Momirović izjavio je za RTS da se ubrzano radi na deonici puta Novi Beograd – Surčin, dužine 7,9 kilometara, koja je glavna veza Beograda sa auto-putem "Miloš Veliki" i da će ona biti završena do kraja godine. Intenzivni su i radovi na završetku deonice obilaznice oko Beograda kod Bubanj potoka koja će, prema rečima ministra, biti završena do marta 2023.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Urađeni su prvi i drugi sloj asflata, kao i završni slojevi ispod pešačkih i biciklističkih staza na deonici Novi Beograd – Surčin. Sada se postavljaju habajući sloj asfalta i stubovi rasvete, kao i zaštitna ograda, izveštava RTS.

Ministar Momirović je za Dnevnik RTS-a izjavio da je rok za završetak radova do kraja decembra i da na ovoj deonici svakodnevno radi 300 radnika sa više od 200 jedinica mehanizacije. On veruje da će radovi biti završeni na vreme, a i ako dođe do probijanja roka u pitanju će biti nedelje. Istakao je da će ovo biti najbrža veza zapadne Srbije sa Beogradom.

Naveo je i da posao otežava činjenica da se radi o gradskoj saobraćajnici, pa se rade i pešačke i biciklističke staze, ali i da je reč o veoma važnoj deonici za Novi Beograd i Bežanijsku kosu.

"Tek kada završimo ovu saobraćajnicu, sa petljom Surčin 1 ovo će biti jedna moderna, urbana zona. Veza Surčina sa budućim nacionalnim stadionom, sa Novim Beogradom, i naravno sa gradom Beogradom", rekao je Momirović za RTS i dodao da će zbog ove deonice porasti vrednost nekretnina u ovom delu grada.

Ministar je takođe naveo da su maksimalno ubrzani radovi na obilaznici oko Beograda, kako bi deonica do Bubanj potoka bila gotova u martu sledeće godine i veruje da neće biti kašnjenja.

U narednoj fazi biće izgrađena deonica od Bubanj potoka do Vinče i Pančeva, a Momirović kaže da je već započeta izrada idejnog projekta.

"Od sledećeg leta milioni automobila više neće prolaziti kroz centar Beograda, imaće kvalitetnu obilaznicu i oslobodićemo gradske saobraćajnice", rekao je Momirović za RTS.

Naglasio je i da je situacija u svetu gora nego ikada pre, a da se u tako teškim uslovima u Srbiji radi na 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica, te da nijedan radnik nije povučen sa gradilišta, iako cela Evropa zaustavlja sve javne investicije.

Kako je naveo, do kraja godine će biti pušten deo od Kruševca do Koridora 10, a u narednih godinu dana deonica Valjevo–Lajkovac. Radi se i na deonici Niš–Priština, na Dunavskoj magistrali, na Moravskom koridoru, kao i na projektu brze pruge od Novog Sada ka Subotici.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;