IZOLACIJA-468X60-BANNER

U Beogradu će se graditi još 8 nebodera visine i do 120m

26.05.2022. | Informer

Sve je više investitora zainteresovanih za gradnju nebodera, pa se u Beogradu očekuje izgradnja osam novih nebodera, visokih i do 120 metara. Svi će se graditi na Novom Beogradu, ali epitet najviše zgrade u prestonici i dalje će sa svojih 168 metara nositi Kula Beograd u Beogradu na vodi.

Tempo tower

Tempo tower (Foto: Tempo)

Neboderi će se graditi na Bežanijskoj kosi, u okolini Sava centra i u novobeogradskim blokovima 11, 20, 25 i 26. Osim poslovnih i stambenih prostora, u okviru novih kompleksa naći će se i novi parkovi, škole, biblioteke i vrtići.

Glavni beogradski urbanista Marko Stojičić kaže za Informer da postoji sve veće interesovanje investitora za gradnju visokih zgrada.

 - Postoji jasno definisana mapa koja se tiče visokih objekata, odnosno gde oni i kako mogu da se grade. Ima 13 kriterijuma koje lokacija mora da ispuni da bi se gradio visoki objekat. U ovom trenutku imamo oko deset inicijativa za gradnju takvih zgrada i sve je veće interesovanje investitora da grade takve objekte. Novi Beograd jeste deo grada gde je najveća mogućnost da se ta studija ostvari, jer ispunjava sve kriterijume - kaže Stojičić.

120m visoka kula "Tempo tower" gradiće se na Bežanijskoj kosi, odmah uz auto-put, a uz nju će se naći i dve manje kule od po 100 metara.

U ovom kompleksu nalaziće se oko 300 stanova, kvadrature od 55 kvadrata do penthausa sa više od 200 kvadrata. Projektom je obezbeđeno i dovoljno parking-mesta u garažama na dve etaže, prenosi Informer.

Tempo tower imaće 300 stanova (Foto: Tempo)

 - Kao i u sličnim objektima u Dubaiju, Majamiju ili Singapuru, u novom kompleksu stanarima će na raspolaganju biti vrtić, igraonica, tržni centar, kafići, restorani, bioskop, bazeni, spa i fitnes centri, ateljei, saloni lepote, ordinacije... Projektom je posebna pažnja posvećena tome da nove kule ne ugrožavaju saobraćaj na Bežanijskoj kosi. Biće izgrađene tri nove saobraćajnice, a komunalna infrastruktura biće značajno proširena. Takođe, zelenih površina biće 30 puta više nego što ih je danas. Predviđena je izgradnja nove pasarele za pešake i bicikliste preko auto-puta, koja će povezati Sportski centar "11. april" sa Kulom "Tempo" i drugim sportskim sadržajima koji postoje i koji će se tek graditi na Bežanijskoj kosi - kažu u kompaniji "Tempo", koja je budući investitor.

U Ulici Milentija Popovića, u blizini Sava centra, kompanija "Delta holding" gradi dve kule koje će biti visoke po 100 metara. U okviru njih nalaziće se hotel iz lanca "Interkontinental" sa pet zvezdica i 220 ekskluzivnih soba, ukupne površine 80.000 kvadratnih metara.

U Bloku 11 na Novom Beogradu, na uglu ulica Trešnjinog cveta i Bulevara Mihajla Pupina, na površini od 40.094 kvadratna metra gradiće se tri nebodera. Oni će imati ukupno 200 stambenih jedinica smeštenih na 22.000 kvadratnih metara i oko 14.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

U susednom Bloku 12 planirana je izgradnja još dve kule visoke po 100 metara. Ovaj stambeno-poslovni kompleks prostiraće se na oko 100.000 kvadrata sa ukupno 604 stana i 952 parking-mesta. Kompleks će se nalaziti u Bulevaru Nikole Tesle.

Prema procenama stručnjaka za nekretnine, kvadrat stana u ovom kompleksu koštaće više od 11.000 evra, a stanovi će imati od dve do pet soba.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;