INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Schneider Electric zabeležio uspešnu 2021. godinu, a evo šta će biti fokus u 2022.

01.03.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Schneider Electric predstavila je rezultate koje je ostvarila tokom 2021. godine i najavila ambiciozne planove za 2022. godinu, u kojoj slavi značajan jubilej – 20 godina prisustva u Srbiji.

Ksenija Karić, direktorka Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru, istakla je da je kompanija od početka svog poslovanja na domaćem tržištu doprinela lokalnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz široku mrežu partnera, te da kroz potrebe sopstvenog poslovanja i poslovanja partnera podržava više hiljada radnih mesta.

 

Ksenija Karić, direktorka Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru

Ksenija Karić, direktorka Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru

"Danas okupljamo više od 100 lokalnih firmi, a ponosni smo i na činjenicu da smo prošle godine našu mrežu licencnih partnera proširili za još dve ugledne kompanije - MINS  i PEEM sinergy. One su prepoznate da imaju sav potreban kapacitet da preuzmu na sebe deo odgovornosti izrade i plasmana proizvoda. Sva oprema proizvedena od strane licencnog partnera podleže kontroli kvaliteta od strane Schneider Electric-a", pojasnila je ona.

Karić je istakla da je kompanija fokusirana na softvere, pre svega rešenja koja doprinose energetskoj efikasnosti u upravljanju u objektima kao i za industrijske aplikacije. Njihov osnovni cilj je povećanje profitabilnosti, smanjenje rizika i veća održivost. Ona je dodala da je prethodna godina bila uspešna za Schneider i da je potreba da se odgovori rastućim zahtevima tržišta rezultirala povećanjem prodajnog tima u Beogradu.

Schneider Electric zabeležio uspešnu 2021. godinu, a evo šta će biti fokus u 2022, kada kompanija slavi 20 godina poslovanja u Srbiji:

  • Schneider Electric ima ambiciozne planove za predstojeći period – dalji podsticaj domaće ekonomije kroz proširivanje mreže partnera;
  • Schneider Electric Hub uz razvoj najnaprednijeg rešenja na svetu za upravljanje elektroenergetskim sistemima, najavljuje nove biznise; do kraja godine očekuje se završetak renoviranja zgrade Novkabela, koja će, zahvaljujući implementaciji Schneiderovih rešenja biti prva karbon-neutralna zgrada u Srbiji; preseljenje kompanije u prostorije ove zgrade očekuje se na proleće iduće godine; ulaganje u društveno-odgovorno poslovanje uz visok nivo posvećenosti kako zajednici, tako i zaposlenima.

Dragoljub Damljanović, direktor Schneider Electric Hub-a u Novom Sadu, istakao je jedinstvenost Schneiderovog Hub-a u kom na ADMS-u, najnaprednijem rešenju za distribuciju električne energije na svetu, radi preko 900 stručnjaka i najavio tri nova biznisa koja će se razvijati u Novom Sadu.

Dragoljub Damljanović, direktor Schneider Electric Hub-a u Novom Sadu

Dragoljub Damljanović, direktor Schneider Electric Hub-a u Novom Sadu

"Pored AMDS i AGMS softvera koje razvijamo u Srbiji, ono što se prirodno nastavlja su sledeća 3 biznisa koja ćemo ovde razvijati: GIS Geographic informatic system, koji predstavlja osnovni softver neophodan za uspešno upravljanje mrežom, zatim Microgrid, koji je deo elektroenergetskog sistema koji obuhvata proizvodnju električne energije, potrošnju i sisteme za skladištenje energije. I da pomenemo još da, zbog veće primene digitalizacije, u HUB-u ćemo raditi i na razvoju sistema koji čuvaju podatke o svim informacijama koje šalju pametna brojila, što su vrlo korisni podaci, važni za naše klijente. Razvijanje ovih biznisa direktan je pokazatelj koliko Schneider Electric želi i namerava da ulaže u srpsko tržište", rekao je on.

Damljanović se osvrnuo i na radove na renoviranju zgrade Novkabela u prvu karbon-neutralnu zgradu u Srbiji, istakavši da će pri rekonstrukciji biti primenjena najsavremenija Schneider-ova rešenja koja postavljaju visoke stardarde održivosti i standarde maksimalne energetske efikasnosti. Rekao je i kada bi Hub trebalo da se preseli na ovu adresu: "Očekujemo da radovi budu gotovi do kraja godine, što znači da bi se u novi prostor preselili na proleće naredne, 2023. godine. Ova zgrada predstavljaće sve ono što su osnovne ideje kojima se Schneider Electric rukovodi, a to je moderno, zeleno i održivo okruženje, koje omogućava prijatan rad i efikasnu saradnju timova."

On je dodao i da je zaposlenima predstavljen novi program benefita za oba entiteta, poput posebno opredeljenog budžeta za lični razvoj gde zaposleni samostalno definiše obuke, konferencije i kurseve na koje želi da se fokusira, fleksibilni benefit paket gde zaposleni sam bira koje benefite želi da koristi. Tu je i mogućnost konvertovanja nagradnih poena u slobodne dane, a u Hub-u u Novom Sadu uvode i projekat Summer recharge, koji podrazumeva skraćenje radnog vremena na 4sata svakog petka tokom letnjih meseci.

Predstavnici Schneider Electric-a osvrnuli su se i na brojne društveno - odgovorne aktivnosti koje je kompanija sprovela tokom prošle godine, sa posebnim fokusom na program stipendiranja i mentorstva najboljih studenata tehničkih fakulteta. Do sada je u programu stipendiranja učestvovalo preko 700 studenata, a koliko je ovaj program prepoznat pokazuje i to da je 300 bivših stipendista zaposleno u Hub-u. Saradnja sa tehničkim fakultetima ostvarena je i kroz studentsko takmičenje kao i kroz brojne edukacije i donacije opreme koje su realizovane u prethodnoj godini.

Poseban fokus stvaljen je i na edukaciju mlađih naraštaja kroz Fondaciju "Centar za mlade talente" koji organizuje potpuno besplatnu obuku za osnovce i srednjoškolce iz matematike i programiranja. Do sada je izvedeno preko 3000 časova nastave, a programe je pohađalo blizu 4000 polaznika. Školske 2020/21 godine kurseve je pohađalo oko 1000 učenika.

Schneider je značajno doprineo u borbi protiv pandemije, kroz donaciju opreme, ali i izdvajanjem novčanih sredstava, uglavnom u partnerstvu sa UNICEF-om. Sa ovom organizacijom Schneider Electric Hub je pokrenuo program "Pravo na saznanje", koji je fokusiran na stvaranje boljih uslova za rast i razvoj dece - od vrtića i škola, preko bolnica i porodilišta, pa sve do organizacija koje su posvećena deci sa posebnim potrebama i mnogim drugima. Kroz ove, ali i brojne druge inicijative, Schneider Electric je u velikoj meri doprineo boljem životu zajednice, zbog čega je od strane Srpske asocijacije menadžera (SAM) proglašen za društveno – odgovornu kompaniju godine.

Kompanija će, kako su naveli Karić i Damljanović, i ubuduće nastaviti da neguje dobre odnose sa lokalnom zajednicom, uz najavu da će nastaviti da pomaže domaću ekonomiju daljim proširenjem mreže partnera kao i uvođenjem novih softvera na kojima će raditi programeri Schneider Electric Hub. Proglašena jednom od globalno najuticajnijih kompanija u domenu održivosti od strane Corporate Knights, kompanija će nastaviti da ulaže i razvija zelena rešenja i svoje poslovanje strateški i dalje usmerava na održivost i smanjenje negativnih posledica globalnog zagrevanja.

O kompaniji

Svrha kompanije Schneider Electric jeste da osnaži svakoga da koristi energiju i resurse koje imamo na raspolaganju, na najbolji mogući način i tako obezbedi razvoj i održivost za sve. Ovaj koncept nazivamo "Life is On".

Misija kompanije je da bude vaš digitalni partner za održivost i efikasnost.

Oni pokreću digitalnu transformaciju tako što integrišu vodeće svetske tehnologije u domenu energetike i procesne industrije, od početne tačke do clouda, povezujući proizvode, kontrolu, softvere i usluge tokom celog radnog veka i tako omogućavaju integrisano upravljanje sistemima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.

Schneider Electric je najlokalnija od svih globalnih kompanija. Zalaže se za otvorene standarde i partnerske ekosisteme koji sa žarom dele njihovu svrhu poslovanja, inkluzivni pristup i osnažujuće vrednosti.

www.se.com

Schneider Electric Hub Novi Sad bavi se istraživanjem, razvojem i softverskim inženjeringom u oblasti elektroenergetike, a posebno unapređenjem modernih infrastrukturnih sistema. Kroz više od dve decenije rasta i usavršavanja, Schneider Electric Hub Novi Sad danas okuplja 1000 zaposlenih koji zajedno rade na razvoju i isporuci softvera za distribuciju električne energije i gasa, na preko 50 projekata u različitim fazama.

Glavni proizvod, ADMS ( Advance Distribution management System) predstavlja integrisano softversko rešenje za upravljanje električnim distributivnim sistemima, u prisustvu obnovljivih izvora energije. Osnovna svrha ADMS-a je da se korišćenjem vrhunskog ekspertskog znanja iz oblasti energetike i softverskog inženjeringa, na najracionalniji način, iskoriste svi raspoloživi elektroenergetski kapaciteti u električnim distributivnim sistemima, sa posebnim naglaskom na obnovljive izvore energije i na taj način ostvare milionske uštede i spreči prekomerno zagađivanje životne sredine.

ADMS je instaliran u preko 80 elektroprivreda širom sveta i 180 kontrolnih centara sa ukupno 160 miliona električnih potrošača. AGMS (Advance Distribution Gas System) je integrisana operativna platforma za mreže prirodnog gasa koja kombinuje SCADU zasnovanu na modelu mreže i druge napredne aplikacije za transport gasa. Nudi moderno, skalabilno i sigurno softversko rešenje za kontrolnu sobu za transport gasa budućnosti.

schneider-electric-dms.com

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;