INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Odbijene sve primedbe Građevinskog fakulteta na nacrt plana BG metroa

14.10.2021. | eKapija

Predstavnici Urbanističkog zavoda na javnoj sednici u vezi sa Nacrtom PDR šinskih sistema u Beogradu odbili su sve primedbe Građevinskog fakulteta kao neosnovane, saopštili su sa ovog Fakulteta.

Primedbe na Beogradkski metro

Ilustracija (Foto: Pexels.com)

- Najpre su predstavnici Urbanističkog zavoda grada Beograda izneli odgovore na primedbe Fakulteta. Bez pravih argumenata, odbili su sve primedbe Fakulteta kao neosnovane (jer se odnose na ulazne podatke za izradu Plana!?) i ostali pri rešenju predloženom u Nacrtu plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu - piše u saopštenju.

Dodaju da su predstavnici Fakulteta na sednici bili: prof. dr Vladan Kuzmanović, dekan, v. prof. Dejan Gavran i doc. dr Sanja Fric, sa Katedre za puteve, železnice i aerodrome.

Dekan Kuzmanović je, kako se navodi, istakao da je namera Građevinskog fakulteta da ukaže na brojne nedostatke predloženog rešenja, sa jedinim ciljem da građani Beograda i svi budući korisnici metroa dobiju sistem koji će imati smisla i koji će rešiti što veći deo nagomilanih saobraćajnih problema.

- Povodom pitanja nedobronamernih članova Komisije za planove (Otkad se Građevinski fakultet bavi metroom?) podsetio je da su profesori ove institucije aktivno učestvovali u svim studijama još od prvih ideja o Beogradskom metrou. Pomenuo je profesore Savu Janjića, Jovana Katanića, Mihaila Maletina, Voja Anđusa i mnoge druge, koji su bili ključni eksperti u svim studijama i projektima tokom proteklih 50 i više godina. Zbog toga Građevinski fakultet ima kompletnu biblioteku tehničke dokumentacije od početka razvoja ideje o beogradskom metrou i novu generaciju nastavnika koja nastavlja tradiciju čuvenih prethodnika - ističe se u saopštenju Fakulteta.

Doc. Sanja Fric i v. prof. Dejan Gavran ponovili su ključne primedbe Fakulteta na Nacrt plana.

- Fakultet smatra da treba zaustaviti ishitrenu realizaciju projekta, ažurirati sve ulazne podatke i pristupiti izradi inoviranovog Generalnog projekta i Nacrta plana, u koji će biti uključene sve domaće relevantne naučne i stručne institucije. Građevinski fakultet će uvek nastojati da svojim stručnim kapacitetima, pomogne u unapređenju metro sistema - zaključuju u saopštenju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;