PRIJAVA-468X60-BANNER

Kada se otvara pasarela kod Ade Ciganlije?

12.08.2021. | M. P. Đ. | Blic

Otvaranje pešačkog mosta koji spaja šoping mol i čukaričku oazu kasni godinu dana, rokovi su više puta pomerani, a najnovija vest je da će biti otvoren narednog meseca, baš kad se završi kupališna sezona na Adi Ciganliji. Delimično srećna okolnost jeste to što, iako je reč o javnom objektu, od njegove prohodnosti ne zavise potpuno oni koji bi tom prečicom brže stizali do Ade niti su ranije imali pešački most kojim bi lakše sa Čukarice dolazili do prirodnog bisera i obrnuto. Da ne govorimo o tome da pojedini sugrađani nisu oduševljeni tim objektom jer je, kako kažu, glomazan i konfuzan.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Da su građevinski radovi okončani još pre prvog maja juče je ponovio Nenad Virijević, tehnički direktor Bauwesena, kompanije koja je izvođač radova na pasareli. Tada je ostalo da se ispita statika mosta i to je, uverava Virijević, završeno početkom juna.

- Sve što je bilo do nas završili smo. Kada će pasarela biti u upotrebi, pitajte investitora. Koliko mi je poznato, treba da se otklone neke proceduralne greške - ističe Virijević.

Kako nezvanično saznaje Politika, donator koji je gradu poklonio pasarelu od 100 metara, odnosno investitor GTC Srbija, zatražio je izmenu tehničke dokumentacije, a paralelno sa tim treba da se okončaju završni radovi na gazištima.

Kad se te kockice slože, sledi tehnički pregled objekta i izdavanje upotrebne dozvole, što bi trebalo da bude u septembru.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;