PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Završen nadvožnjak u Venizelosovoj u Novom Sadu u okviru projekta brze pruge

19.02.2021. | eKapija

Završena je izgradnja novog nadvožnjaka u Venizelosovoj ulici u Novom Sadu, u okviru izgradnje pruge za velike brzine, a drumski saobraćaj u jednoj od najprometnijih gradskih ulica ponovo je uspostavljen. Do kraja februara predviđeno je da se pusti u saobraćaj i Temerinska ulica, gde se završavaju radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka pruge za velike brzine, saopšteno je iz preduzeća Infrastruktura železnice Srbije.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Radovi u Venizelosovoj trajali su šest meseci, postojeći nadvožnjak je bio srušen, a na njegovom mestu izgrađen je novi u dužini od 30 metara. Umesto jednog koloseka na novom nadvožnjaku buduće pruge za velike brzine biće dva koloseka. Postavljeni su betonski pragovi, a preostalo je još da se završe radovi na prilazu mostu, što ne ugrožava bezbednost i odvijanje drumskog saobraćaja.

Do kraja februara predviđeno je, prema obećanju izvođača radova RŽD internacional, da se pusti u saobraćaj i Temerinska ulica, gde se završavaju radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka pruge za velike brzine. Nadvožnjak je dug 35 metara.

Na ovom nadvožnjaku ubuduće će se železnički saobraćaj odvijati na tri koloseka, od kojih će dva biti namenjena za vozove na pruzi za velike brzine, dok će se jedan kolosek kao i do sada koristi kao industrijski kolosek za potrebe luke u Novom Sadu. Pre rekonstrukcije pruge saobraćaj se odvijao na dva koloseka, što je uslovilo da se u toku radova postojeći nadvožnjak proširi za potrebe još jednog koloseka. Novim uređenjem nadvožnjaka na tri koloseka saobraćaj će se odvijati na čvrstoj betonskoj podlozi na koju će biti ugrađeni betonski pragovi.

Pripremni radovi u Temerinskoj ulici počeli su krajem aprila 2020, u vreme vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa i nisu prekidani, dok je drumski saobraćaj u prekidu od letos. Poslednjih meseci radovi na nadvožnjaku su intenzivirani, tako da će umesto krajem marta, kako se očekuje saobraćaj u ovoj takođe veoma prometnoj ulici biti pušten mesec dana ranije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Srba 02.12.2023.
Zbog čega je naziv "osmeh Vojvodine" promen...
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...

;