Odloženo preuzimanje deponije u Vinči

02.02.2021. | M. Stanojković | Novosti

Preuzimanje deponije u Vinči, koje je bilo planirano za 31. januar, odnosno zvanično od početka februara, odloženo je zbog prepreka koje su se našle na tom putu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Kako Novosti saznaju u Beočistoj energiji, koja će zajedno sa Suez Vinča operaterom biti zadužena za tretman i upravljanje otpadom, razlog je kašnjenje radova Energoprojekta i oštećenje izvedenih radova prouzrokovano dodatnim velikim klizanjem otpada koje se dogodilo krajem prošle godine. Preuzimanje je odloženo i zbog širenja pandemije virusa korona i novonastalih okolnosti. Iz ove kompanije su dodali da će se čim se budu stekli uslovi, otpad odlagati na novu sanitarnu deponiju, što će smanjiti zagađenje životne sredine.

Radovina zatvaranju postojeće deponije započeće čim bude otvorena nova deponija.

- Novi centar za tretman otpada Vinča obuhvatiće postrojenje za energetsko iskorišćavanje otpada, novu sanitarnu deponiju, postrojenje za tretman građevinskog otpada i postrojenje za tretman procednih voda. JKP Gradska čistoća nastaviće da sakuplja otpad i da ga transportuje na deponiju, kao i sa aktivnostima reciklaže i separacije otpada.

Kada ovaj posao bude priveden kraju, Gradska čistoća biće zadužena za sakupljanje i dopremanje, a privatni partner za odlaganje i tretman otpada. Osim toga, na računima građana naći će se i nova naknada za usluge tretmana otpada.

- Nova naknada će biti dodata na računima kada svi radovi po ugovoru o javno-privatnom partnerstvu budu okončani - navode u Beočistoj energiji.

- Trenutno, građani Beograda preko Infostana plaćaju usluge JKP Gradska čistoća, koje se odnose na prikupljanje, prevoz i odlaganje, ali ne i tretman. Naknada će biti uvedena po principima kao što je i u drugim državama, koje imaju sličan sistem upravljanja otpadom.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

IKT
IKT
BEOGRAD
www.ikt.rs

ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...
DARKO 08.02.2021.
Stanovnici naselja Stepa Stepanović NEĆE "m...