INFONET-468X60-BANNER

Jedan od najvećih projekata Beograda: Rekonstrukcija Kalenić pijace

25.11.2020. | B92

Na sajtu budžeta Grada Beograda, kao jedan od velikih projekata za koji se izdvaja iz gradske kase našla se i rekonstrukcija Kalenić pijace. Za nju se izdvaja milijardu i 750 miliona dinara, odnosno nešto manje od 10 miliona evra. Cilj projekta je izgradnja savremene pijace koja će zadovoljavati najviše zdravstvene standarde.

Novi izgled Kalenić pijace

Kada je u aprilu ove godine zamenik gradonačelnika Goran Vesić dočekao prve prodavce i kupce na Kalenić pijaci, koja je nakon ublažavanja mera ponovo počela sa radom, poručio je da će do kraja sledeće godine ova zelena tržnica biti moderna pijaca koja će zadržati svoj duh. Rekonstrukcija je, kako je već pisano, otpočela rušenjem dva lokala 10. marta, a poslednja je tada porušena cvećara, 16. maja.

Prema najavama gradskog urbaniste Marka Stojčića, objekat će potpunu transformaciju početi da doživljava na proleće.

- Kalenić pijaca je prva u nizu koja će doživeti potpunu rekonstrukciju. To se može očekivati početkom sledeće godine. Podrazumeva izgradnju savremene nadstrešnice nad celom pijacom i obnovu svih objekata koji nisu obnovljeni u prethodnom periodu. Pripremu za proširenje Ulice Maksima Gorkog, izgradnju podzemno-nadzemne javne garaže ispod Viške ulice, tako da će ceo taj ambijent potpuno drugačije izgledati ubuduće. Biće savremen i moći ćemo da korisnicima pijace pružimo bolju uslugu, a kroz izgradnju garaže ćemo razrešiti problem parkiranja - naveo je gradski urbanista.

U planu je bilo da se sa obnovom Kalenića završi ove godine. Zbog ideje da se izgradi garaža u neposrednoj blizini tržnice, sve je bilo odloženo jer su u igri bile dve opcije za njenu lokaciju. Većalo se da li će ona biti desno na platou ispod Viške ulice, ili ispod same pijace, ali ne celom površinom. Ipak, prevagu je odnela prva opcija.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;