IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Projekti u Grockoj vezani za vodovod i kanalizaciju

20.10.2020. | Beoinfo

Grad Beograd je sa Evropskom investicionom bankom dogovorio izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, s tim da ona uloži 35 miliona evra, dok Grad daje dodatnih oko 55 miliona evra. U završnoj fazi pregovora su još dva projekta, podsetio je zamenik gradonačelnika Gorana Vesić.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Kandidovali smo kanalizaciju u Kaluđerici i fabriku za preradu otpadnih voda u Ostružnici. Za ovo prvo ulaganje potrebno je uraditi projekat koji bi podrazumevao da se na kraju kanalizacije nalazi i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, kako ne bi bilo ispusta u reke. Posle leve obale Dunava, Kaluđerica će biti sledeće naselje koje treba da dobije kanalizaciju - rekao je Vesić za Studio B, podsećajući da se u ovom naselju trenutno odvijaju i drugi radovi, poput izgradnje parkinga oko groblja i pristupne saobraćajnice ka Leštanima, te da je urađena i pijaca i opštinski uslužni centar. 

Pojasnio je da su u toku ozbiljne pripreme za predstojeća ulaganja u vodovodni sistem u delovima Grocke.

- Stari i novi deo Ritopeka će dobiti vodu do novembra 2021. godine, a istovremeno do kraja godine biće raspisan tender za projektovanje vodovodne mreže za više delove ovog naselja. Radiće se takođe odvojci sa regionalnog vodovoda Makiš–Mladenovac za Vrčin i Grocku, dužine oko osamnaest kilometara, kao što će i Umčari, Pudarci, Kamendol i druga okolna sela dobiti vodu do kraja 2023. godine. Sve su to veliki projekti za ovu opštinu - istakao je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;