INFONET-468X60-BANNER

Lazarevac dobija direktnu vezu sa Ibarskom magistralom

16.09.2020. | Beoinfo

Grad Beograd je za radove u Ulicu Janka Stajčića u Lazarevcu izdvojio oko dva miliona evra. Ova saobraćajnica je veoma važna za sve građane jer predstavlja vezu Lazarevca sa Ibarskom magistralom, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. 

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

– Ulica koja predstavlja vezu Lazarevca sa Ibarskom magistralom, u prvoj fazi biće izgrađena u dužini od 950 metara, a u drugoj fazi biće završeno svih 1.760 metara. Ona je važna za sve Lazarevčane, jer ovde živi oko 3.500 građana, ali i za sve koji ovuda prolaze i izlaze na Ibarsku magistralu. Menjamo kompletnu instalaciju, postavljamo vodovodne cevi, radimo toplifikaciju, stavljamo rasvetu koja nije postojala. Biće napravljene dve trake po 3,5 metara širine, a gradimo i trotoare čiji je nedostatak ranije predstavljao veliki problem za sve građane koji ovde žive. Kada radimo ulicu, radimo je na način da ona bude identična ulicama u centru grada, na Terazijama, jer Beograd se danas gradi i uređuje podjednako i u centru i u prigradskim opštinama – rekao je Vesić.

Podsetio je da su radovi počeli 11. marta, te da su zbog virusa korona jedno vreme bili prekinuti, a očekuje se da do kraja novembra bude navučen prvi sloj asfalta.

– Tada ćemo, u zavisnosti od vremenskih uslova, odlučiti da li ćemo drugu fazu raditi tokom zime ili na proleće. Ovo je još jedan od projekata koji radimo u Lazarevcu. Urađena je, između ostalih, Ulica Stanislava Sremčevića Crnog i nastavljamo planski da radimo ulicu po ulicu. Ne radi se stihijski i zaista se trudimo da građani Lazarevca imaju dobre uslove za život, kao i svi drugi građani Beograda – istakao je zamenik gradonačelnika.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;