INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Lazarevac dobija direktnu vezu sa Ibarskom magistralom

16.09.2020. | Beoinfo

Grad Beograd je za radove u Ulicu Janka Stajčića u Lazarevcu izdvojio oko dva miliona evra. Ova saobraćajnica je veoma važna za sve građane jer predstavlja vezu Lazarevca sa Ibarskom magistralom, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. 

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

– Ulica koja predstavlja vezu Lazarevca sa Ibarskom magistralom, u prvoj fazi biće izgrađena u dužini od 950 metara, a u drugoj fazi biće završeno svih 1.760 metara. Ona je važna za sve Lazarevčane, jer ovde živi oko 3.500 građana, ali i za sve koji ovuda prolaze i izlaze na Ibarsku magistralu. Menjamo kompletnu instalaciju, postavljamo vodovodne cevi, radimo toplifikaciju, stavljamo rasvetu koja nije postojala. Biće napravljene dve trake po 3,5 metara širine, a gradimo i trotoare čiji je nedostatak ranije predstavljao veliki problem za sve građane koji ovde žive. Kada radimo ulicu, radimo je na način da ona bude identična ulicama u centru grada, na Terazijama, jer Beograd se danas gradi i uređuje podjednako i u centru i u prigradskim opštinama – rekao je Vesić.

Podsetio je da su radovi počeli 11. marta, te da su zbog virusa korona jedno vreme bili prekinuti, a očekuje se da do kraja novembra bude navučen prvi sloj asfalta.

– Tada ćemo, u zavisnosti od vremenskih uslova, odlučiti da li ćemo drugu fazu raditi tokom zime ili na proleće. Ovo je još jedan od projekata koji radimo u Lazarevcu. Urađena je, između ostalih, Ulica Stanislava Sremčevića Crnog i nastavljamo planski da radimo ulicu po ulicu. Ne radi se stihijski i zaista se trudimo da građani Lazarevca imaju dobre uslove za život, kao i svi drugi građani Beograda – istakao je zamenik gradonačelnika.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;