Rekonstrukcija i obnova više od 70km regionalnih puteva na području Pirotskog okruga

22.07.2020. | V. Ćirić | Novosti

Tokom aktuelne građevinske sezone, biće rekonstruisano i obnovljeno više od 70 kilometara regionalnih puteva koji su na području Pirotskog okruga oštećeni prilikom rada teške mehanizacije angažovane na izgradnji Istočnog kraka Koridora 10. Izvođač radova - kompanija Trace - sa svojim podizvođačima je već uvedena u posao i na mnogim pravcima mašine uveliko rade.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Vrednost posla premašuje 20 miliona evra, a finansijeri su dva domaća javna preduzeća - Koridori Srbije i Putevi Srbije - koja na ovaj način ispunjavaju obećanje dato žiteljima mnogih ovdašnjih mesta koji su tokom intenzivnih radova na panevropskoj saobraćajnici imali mnogobrojne prigovore upravo zbog oštećenih puteva.

- Regionalne trase su od ogromnog značaja za saobraćaj u čitavom okrugu, naročito one koji povezuju planinska sela - rekao je zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović. - Zato očekujemo da će saobraćajnice po završetku najnovijih radova biti u mnogo boljem stanju nego pre početka izgradnje Koridora 10. Gde god je to moguće, putevi će biti prošireni, a kosine osigurane. Naravno, biće postavljen i potpuno novi sloj asfalta, tim pre što su na nekim pravcima pripremni radovi već okončani, odnosno završeno je nasipanje granulata..

Rade se deonice od železničkog prelaza Sukovo do naselja Komje, nadomak klisure Jerma, od Knjaževačke ulice u Pirotu do skretanja za Sopot, od Malog mosta do šestog kilometra prema Planinarskom domu i kamenolomu Kitka, a biće rekonstruisan i regionalni put od manastira posvećenog Svetom Iliji do Rsovaca. Neće biti zaboravljena ni deonica iza pomenutog mesta, kao ni put od staroplaninskog sela Izatovci prema selima u dimitrovgradskoj opštini - što je, istovremeno, i kružni put od Pirota, preko Stare planine, do Donjeg Krivodola i dalje, preko Vidliča, do Zabrđa, odnosno do Dimitrovgrada.

Putari će biti aktivni i na trasi od Sadikovog bunara do Blata, jer je ovaj pravac - baš kao i onaj preko Sukova - od izuzetne važnosti za kompletnu babušničku opštinu, ali i sve stanovništvo iz ovog dela Pirotskog okruga.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...
mile 20.08.2021.
I evo nas... 10 god kasnije,,,2021. Na žal...